Unilever Final Setinde Güldü

Unilever Final Setinde Güldü
11.12.2012

5 set süren zorlu maçın sonunda Vodafone hak ettiği puanlardan 1 ini Unilever ise 2 sini aldı. İki takımda da tüm oyuncular müthiş mücadele etti. Diğer oyuncuların yanı sıra Erhan (Unilever), Özgür ve Merve nin (Vodafone) performansları ayakta alkışlandı.


Vodafone maça iyi başlayan taraftı. Teknik moladan sonra (8-7) Vodafone durdu, beraberliği sağlayan Unilever coştu. 15 dakika süren ilk seti Unilever 25-13 kazandı.

İkinci setin başında oyuna tekrar konsantre olan Vodafone Senem'in etkili servisleriyle aradaki farkı açtı. Senem bu bölümde yedi servis kullandı (8-3).  Unilever Burak Balbal'ın servise geçtiği bölümde farkı eritti. Vodafone bu dakikalarda oyun kurmakta zorlandı skor 9-9 oldu. Topun sürekli saha değiştirmesi, uzun rallyler seyir zevkini yükseltti. Özgür'ün filedeki etkinliğine Gökhan'ında katılmasıyla Vodafone tekrar öne geçti. Seti 25-22 kazanan kırmızı durumu eşitledi (1-1)

Üçüncü sette iki takım adına da benzer durumlar yaşandı. Filede kalan toplar, etkili hücumlar, bloklar… En iyi performanslarından birini ortaya koyan Özgür Vodafone'a seti getiren isimlerin başında yer aldı. Vodafone 25-20'lik skorla maçta öne geçti.

Dördüncü sette Unilever oyun daha bitmedi dedi. Erhan'ın üst düzey performansına takım arkadaşları da katılınca bir anda skor 4-0 oldu. Toparlanan Vodafone rakibini yakaladı (5-5). Ancak Unilever'in seti bırakmaya niyeti yoktu. Bu sette basit hatalar oyunun seyrini ciddi şekilde değiştirdi. Unilever skor avantajını yakaladıktan sonra rakibine öne geçme şansı vermedi ve maçı beşinci sete taşıdı (25-22).

Final seti Mete'nin sayısıyla başladı, Erhan plase ile karşılık vererek çekişmeye devam dedi. Unilever 8. sayıyı almak Vodafone ise farkı bire indirmek için müthiş bir efor sarfetti. Merve (Vodafone) final setinde çıkardığı süper toplara yenilerini ekliyordu ancak Unilever uzun süren rally sonunda 8-5 öne geçti. Saha değişiminden sonra fark bire inse de Uniliver tekrar kaçtı ve Burak Mumcu'nun servisten aldığı sayı (15-10) maçın skorunu belirledi (3-2).