Üçüncülük Maçı Vodafone’nun

Üçüncülük Maçı Vodafone’nun
12.01.2015

Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi üçüncülük maçında Vodafone, Eczacıbaşı Profesyonel takımını 3-1 yenerek turnuvayı üçüncülükle tamamladı. Eczacıbaşı Profesyonel dördüncülük plaketinin sahibi oldu.

Eczacıbaşı Profesyonel'den Pelin'in servisiyle başlayan maçta ilk sayı Birsen'le Eczacıbaşı Profesyonel'in oldu. Hemen karşılık veren Vodafone Kübra ile öne geçti (3-1). Birsen bu bölümlerde çok etkiliydi. Vodafone farkı açmak istedi, ancak Birsen izin vermedi. Nazlı'nın sayısıyla molaya 8-7 Eczacıbaşı Profesyonel önde girdi. Skorda üstünlük sürekli el değiştirirken ikinci teknik molada iki farkla Eczacıbaşı Profesyonel öndeydi. İlerleyen bölümlerde fark açıldı ancak Vodafone takibini sürdürdü ve durumu 20-19'a getirdi. Tekrar toparlanan Eczacıbaşı Profesyonel Gizem'le 24. sayısını kazandı (24-20). Çiğdem'in vuruşu filede kaldı ve Eczacıbaşı Profesyonel 1-0 öne geçti.

İkinci settin ilk sayılarında yine iki takımda birbirine üstünlük sağlayamadı. Vodafone 4-3 geriden gelerek teknik molaya 8-4 önde girmeyi başardı. Eczacıbaşı Profesyonel Burçin'le farkı bire indirdi (9-8). Nazlı'dan üst üste iki ace geldi ve Eczacıbaşı Profesyonel 12-10 öne geçmesini bildi. İkinci teknik molada fark dört olmuştu. Moladan sonra Vodafone üst üste hücumlar yaptı. Eczacıbaşı Profesyonel oyuncuları bir çok topu blokladı. Ancak toplar auta çıkınca sette beraberlik yaşandı (17-17). Yine set sonuna kadar keyifli bir mücadeleye tanık oldu izleyenler. Karşılıklı sayılar devam etti (20-20). 24-24'e kadar 3 kere skor avantajı el değiştirdi. Kübra vurdu durum 25-24 oldu. Senem'in güzel servisi sayıyla sonuçlandı, Vodafone seti 26-24 aldı (1-1).

Üçüncü sette önce Funda sonra Senem'in servis sayılarıyla Vodafone durumu 4-0 yaptı. Eczacıbaşı Profesyonel farkı eritti. Gizem'in servis sayısıyla da 5-4 öne geçti. Eczacıbaşı Profesyonel teknik molada 8-5 öndeydi. İki takımda servisleri etkili kullanıyordu. Uzun süre sonra sette beraberlik yine bir servis sayısıyla oldu. Ayça'yla Vodafone 12. sayıda rakibini yakalayınca Eczacıbaşı Profesyonel mola aldı. İkinci teknik molada önde olan taraf Vodafone'du. Eczacıbaşı Profesyonel Burçin'le sette kalmaya çalıştı ve 17. sayısını aldı (20-17). Gizem'den çift vuruş hatası Vodafone'nun 25. sayısıydı (25-20).

Dördüncü sette 4-3'ten sonra Vodafone farkı açtı (8-3). Eczacıbaşı Profesyonel ilk üç setteki başarılı oyununu sahaya yansıtamadı. İkinci teknik molada fark 7 oldu. Vodafone hız kesmedi. Ayça takımına 24. sayısını kazandırdı (24-16). Pelin'in vuruşu fileye çarpıp kendi sahasında kalınca Vodafone seti 25-16, maçı da 3-1 kazanarak iki yıl aradan sonra tekrar madalya aldı.