Türkiye İş Bankası İkinci Kez Finalde

Türkiye İş Bankası İkinci Kez Finalde
16.12.2013

Geçen sezon da finale çıkan Türkiye İş Bankası yarı final maçında Finansbank ı yenerek aynı başarıyı tekrarladı. Finansbank da ikinci yılında ikinci kez madalya maçına çıkacak.


Maç öncesi Gülşah'ın şanssız sakatlığıyla sarsılan Finansbank ilk sette tutuk göründü. Etkili savunmasıyla ön plana çıkan takım bundan uzak bir görüntü çizdi. Türkiye İş Bankası Gülsün ve Pelin ile kenardan ortadan ise Özlem ile hücumlarda etkili oldu. İlk set 25-10 sona erdi.

İkinci sette ilginç anlar yaşandı. Türkiye İş Bankası fark açtı (20-13). Finansbank mola aldı. Mola sonrası servis atma şansını yakalayan Finansbank, Ece'nin üst üste etkili servisleri ve file önündeki oyuncuların avantaj topları iyi değerlendirmesiyle farkı bire düşürdü (20-19). Türkiye İş Bankası beraberliğe izin vermedi. Pelin'in sayısı seti 25-20 Türkiye İş Bankası'na getirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan Finansbank öne geçti (4-1). Türkiye İş Bankası toparlandı ve Gülsün'den gelen sayıyla teknik molaya 8-7 önde girdi. İkinci teknik molada ise fark 4 sayı olmuştu. Bu sette Finasbank'lı Özlem servislerde etkili olurken Türkiye İş Bankası'nda Sinem ve Pelin farkın kapanmasına engel oldu. 25-21'lik skorla seti, 3-0'lık skorla maçı kazanan Türkiye İş Bankası finale yükseldi.

Maç öncesi ısınma esnasında sakatlık geçiren Gülşah'a geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, acil şifalar diliyoruz.