Türkiye İş Bankası 3 - 1 Mercedes Benz Türk

Türkiye İş Bankası 3 - 1 Mercedes Benz Türk
17.12.2012

Türkiye İş Bankası geçtiğimiz yılın şampiyonu Mercedes-Benz Türk ü mağlup etmeyi başardı. İlk maçından da puan almayı başaran başarılı ekip grupta üst sıralar için avantaj yakaladı.


Maça iyi başlayan Türkiye İş Bankası ilk sette özellikle Pelin'in arkadan hücumlarıyla etkili olmaya çalıştı ve ilk seti 25-16 kazandı.

İkinci sette Mercedes-Benz Türk file önünde Pelin ve Gülsün'ü durdurup takım olarak defasta da istediklerini yapınca seti kazanan taraf oldu. Daha az hata yapan Mercedes-Benz Türk Neslihan, Melise ve Ayça'nın etkili oldu (25-18). 
 
Maçın en çekişmeli seti, üçüncüsüydü. Hangi takımın seti alacağını tahmin etmek oldukça zordu.   Her iki tarafta oyunun farklı zaman dilimlerinde skor avantajını yakaladı ancak fark açılmadı ve bir çok kez beraberlik yaşandı. Neslihan'ın etkili servisleriyle başlayan, Yasemin'in aynı şekilde karşılık vermesiyle devam eden, uzun rallylerin keyif verdiği setin sonucunu Melisa'nın antende kalan topu belirledi (27-25). Türkiye İş Bankası maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette iki takımda etkili oynuyordu. ilk teknik mola 8-6 Türkiye İş Bankası üstünlüğüyle geçilse de Mercedes-Benz Türk skoru lehine çevirmeyi başarmıştı (16-13). Skor 22-19'iken Türkiye İş Bankası pes etmedi ve beraberliği sağladı (22-22). Gülsün'ün plasesi ile öne geçti, Neslihan smaç sayısı ile eşitliğe devam dedi (23-23). Pelin'le 24 bulan Türkiye İş Bankası maç sayısını da alarak sahadan üç puanla ayrıldı.