Turkcell Üst Üste 3. Kez Finalde

Turkcell Üst Üste 3. Kez Finalde
16.02.2020

Gülsün'ün sakatlığıyla sarsılan ve Pelin'in yokluğunda maça başlayan İş Portföy bir türlü oyuna giremedi. Turkcell motive görünürken bu skora da yansıdı (0-7).  İş Portföy Ezgi ile karşılık vermeye çalışsa da fileye duvar ören Turkcell skoru 2-12'ye getirdi. Nuray ve Esin'le sayılar bulan Turkcell İş Portföy'ü mola almak zorunda bıraktı (8-19). Kalan bölümde de rakibine müsade etmeyen Turkcell Esin'in art arda servisten bulduğu üç sayıyla setin kazananı oldu (9-25). 

Ön hat oyuncularının smaçlarıyla ikinci sete de iyi giren Turkcell skoru 1-5 yaptı. İş Portföy bir ara toparlanıp farkı bir sayıya indirdi. Ancak Turkcell farkı tekrar dört sayıya çıkardı (4-8). Bu defa setten kopmayan İş Portföy Kübra'nın 4 numaradan oyuna girmesiyle farkı tekrardan kapatınca (7-8) Turkcell molası geldi. Molanın aradından 10. sayıda skor eşitlendi ve Kübra'nın iki servisine manşet gelmeyince İş Portföy maçta ilk defa öne geçti (12-10). Gülce-Eda ikilisinin ön hattan üst üste sayılar bulmasıyla fark arttı (17-13). Seyirci desteğini de arkasına alan İş Portföy skoru 21-14 yaptı. İstediği momentumu yakalayan Turkcell farkı iki sayıya indirince İş Portföy molası geldi (23-21). Fakat seyirci desteğini yeniden arkasına alan İş Portföy Ezgi ile iki sayı daha bularak maçı 1-1'e getirdi.

İlk iki sete göre daha dengeli başlayan üçüncü sette skor 5-5'e geldi. İş Portföy Gülce ile sayılar bulup öne geçse de seti bırakmayan Turkcell özellikle Nuray'ın etkili servisleriyle üstünlüğü aldı (8-10). Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği sayıların ardından skor 12-14 oldu. Irmak'ın kaldırdığı toplara iyi hücumlar gelince fark beş sayıya çıktı (13-18). Son bölümde daha az hata yapan Turkcell Zehra'nın smacıyla seti kazanmasını bildi (18-25). 

Takım halinde iyi organize olarak dördüncü sete giren İş Portföy skoru 5-2 yaptı. Çabuk reaksiyon gösteren Turkcell Esin'in 2 numaradaki etkili oyunuyla önce skoru eşitledi ardından Ezgi topu fileye takınca öne geçti (8-9). Hatasını çabuk telafi eden Ezgi maça eşitliği getirdi, Gülce İş Portföy'ü öne geçirdi (11-10). Zehra-Esin ikilisini devreye sokan Turkcell orta alandaki boşlukları iyi değerlendirerek farkı dörde çıkardı (12-16). İş Portföy yeniden ayağa kalkıp farkı tek sayıya düşürdü. İki takım da finali ne kadar çok istediğini gösteriyordu. Turkcell file önündeki hücumlarıyla skoru 16-20'ye getirdi. İş Portföy de karşılık verdi ve 21-21 oldu. Moladan sonra İş Portföy'den art arda basit hatalar gelince iki sezon önce şampiyonluk kupasını kaldıran Turkcell son üç sezonda da finale çıkarak bunun tesadüf olmadığını gösterdi. 

Maçın görünmez kahramanlarından libero Gözde kırılma anlarında çıkardığı toplarla Turkcell'i ayakta tutan isimlerin başında geldi. 

İstatistik Raporu

 

1 - 3
1. Set
9
Set Skoru
25
14 dakika
2. Set
25
Set Skoru
23
25 dakika
3. Set
18
Set Skoru
25
19 dakika
4. Set
22
Set Skoru
25
26 dakika
1 saat 24 dakika

Diğer Fotoğraflar