Turkcell 0:3 Ekol Lojistik

Turkcell 0:3 Ekol Lojistik
24.12.2018

Ekol Lojistik üst sıraları zorluyor. Gruptaki sıralama son hafta netleşecek.

Arka arkaya üç tane file hatası yaparak maça başlayan Turkcell karşısında, Ekol Lojistik 0-4’lük seri yakaladı. Turkcell serinin ardından toparlanmaya çalışsa da Ekol Lojistik’te Serkan’ın sayıları farkın kapanmasına engel oldu. Hem serviste hem file önünde basit hatalara devam eden Turkcell teknik molaya 6-12 geride girdi. Teknik mola dönüşünde de hız kesmeyen Ekol Lojistik, Serkan Akova’nın arka arkaya smaçlarıyla farkı açmaya devam etti. Savunmada performansını yükselterek maçın içine girmeyi başaran Turkcell oyunda dengeyi yakaladı. Fırat’ın smaçlarıyla farkı eriten Turkcell rakibininin mola almasını sağlayarak psikolojik üstünlüğü eline geçirdi. Skor 18-20'yken Turkcell arka arkaya başarılı bloklarla rakibinin hücumlarını savuştursa da Ali Bayraktar 4 numaradaki boşluğu çok iyi gördü ve sayıyı Ekol Lojistik'e kazandırdı. Arka arkaya sayılarla rakibini molalara zorlayan Ekol Lojistik seti de 20-25 kazanmayı bildi.

İlk setteki üstün oyununun moraliyle ikinci sete de güçlü bir giriş yapan Ekol Lojistik etkili smaçlarla rakibini 1-7'de molaya gönderdi. Müge'nin etkili servislerine Serkan ve Hamdi'nin file dibindeki hatasız performansı da eklenince Ekol Lojistik teknik molaya beş farklı önde girdi. Teknik mola sonrasında hız kesmeyen Ekol Lojistik farkı sekiz sayıya kadar çıkartıp rakibine mola aldırdı. Turkcell hücumcuları istediği topları alamayınca rakibinin direncine aynı sertlikle cevap veremedi ve fark bir ara 11 sayıya ulaştı. Savunmada çok üstün bir performans sergileyen Ekol Lojistik rakibinin de oyundan düşmesiyle seti rahat kazandı (11-25).

Üçüncü sete daha dengeli başlayan Turkcell başlangıçta rakibine gözdağı verse de Ekol Lojistik’te Serkan standartını yüksek tutmaya devam etti ve takımını ayakta tuttu. Turkcell’de file önünde doğru pozisyonu bulan Emre takımını ateşlemeyi başardı ancak üçüncü sette de basit hatalarına devam eden ekipte, antrenör Vefa Şimşek mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde toparlanmayı başaramayan Turkcell teknik molaya 8-12 geride girdi. Ekol Lojistik arka arkaya sayılarla rakibine üstünlüğünü iyice hissettirdi ve farkı 12 sayıya çıkardı. Maçın yıldızı Serkan alkış alan servisleriyle rakibinin oyundan düşmesini sağladı ve Ekol Lojistik maçı 3-0 kazanan taraf oldu (13-25).

İstatistik Raporu

0 - 3
1. Set
6
Teknik Mola
12
20
Set Skoru
25
20 dakika
2. Set
7
Teknik Mola
12
11
Set Skoru
25
19 dakika
3. Set
8
Teknik Mola
12
13
Set Skoru
25
19 dakika
58 dakika

Diğer Fotoğraflar