Türk Telekom Yoluna Devam Etti

Türk Telekom Yoluna Devam Etti
17.12.2023

Ligin yeni ama en enerjik takımlarından biriyle tur mücadelesi veren Türk Telekom, Decathlon’u set vermeden geçti ve Çeyrek Final’de Türkiye İş Bankası’yla eşleşti.

Günün son karşılaşmasında Türk Telekom ve Decathlon son bileti almak için karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yılın finalisti Türk Telekom maça 5-0'lık seri ile başladı. Maça oldukça heyecanlı başlayan Decathlon ilk molasını istedi. Türk Telekom dengeli dağıttığı topları çok iyi değerlendirdi ve durumu 16-2'ye taşıdı. Farkın giderek açılmasına engel olamayan Decathlon ikinci molasını aldı. Son dakikalarda Türk Telekom'dan Eda Naz'ın sayılarına Decathlon Ceren'in etkili servisleriyle karşılık verdi (23-9). Türk Telekom seti kazanmak için gereken sayıları alamamasının üzerine ilk molasını aldı. Decathlon'un servis hatası sonucunda Türk Telekom aradığı sayıya kavuştu ve ilk setin kazananı oldu (25-11). 

İlk setin sonunda Decathlon'un da ritmini bulmasıyla ikinci set, ilk sete göre daha dengeli başladı (3-2). Türk Telekom yakaladığı seriden sonra rakibi ile arasındaki farkı 3 sayıda tutmayı başardı. Arka arkaya gelen karşılıklı servis hatalarından sonra skor tabelası 12-8'i gösterdi. Karşılıklı hatalardan sonra gelen Birsin'in ace sayısı Decathlon'a ilk molasını aldırdı (13-8). Birsin'in servise geçmesinden sonra oyunun çehresi değişti ve Türk Telekom farkı 8 sayıya kadar çıkardı (16-8). Skorun 18-9'a gelmesinden sonra set sonunda oyunun gidişatını terse çevirmek isteyen Decathlon ikinci molasını istedi. Özge'nin dört numaradan sert smacının ardından Aslıhan'ın ace sayısı ile Türk Telekom durumu 21-11'e getirdi. Türk Telekom, Aslıhan'ın servisleriyle setin sonunu getirdi ve maçta 2-0 öne geçti (25-12). 

Maçta momentumu bir an olsun kaybetmeyen Türk Telekom üçüncü sete de iyi başladı (7-2). Maçı kolay bırakmak istemeyen Decathlon ilk molasını aldı (9-3). Moladan sonra Türk Telekom Özge'nin servislerinden doğan avantaj toplarını Şeyma ile iyi değerlendirdi ve 7-0'lık seriye imza attı (16-3). Türk Telekom'un serisini bitirdikten sonra Melike'nin servise geçmesinin ardından toparlanan Decathlon 1-7'lik seri ile skoru 17-10'a taşıdı. Sete hızlı giren ama Decathlon'un serisi tarafından durdurulan Türk Telekom ilk molasını aldı (18-11). Mola dönüşünde Decathlon farkı yavaş yavaş eritmeye devam etti (20-15). Skor 23-15 olunca Decathlon setteki son mola hakkını kullandı. Türk Telekom aradığı son sayıları da buldu ve bir üst tura adını yazdıran taraf oldu (25-16). 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar