Türk Hava Yolları Grubunu Lider Tamamladı

Türk Hava Yolları Grubunu Lider Tamamladı
09.12.2023

İlk haftadan bu yana set averajıyla Türk Telekom’u takip eden Türk Hava Yolları grubun önemli maçını set vermeden kazanmayı başardı ve liderliği alarak direk çeyrek finale yükseldi. Türk Telekom ise Türkiye İş Bankası-Arçelik maçının sonucuna göre grup ikincisi olarak ikinci tura çıktı.

Haftanın açılış karşılaşmasında yoluna namağlup devam eden iki ekip grup liderini belirlemek için karşı karşıya geldi. Beklenildiği gibi oyun kalitesi yüksek olan maça daha sakin başlayan taraf olan Türk Hava Yolları yakaladığı ritim ile 10-3 öne geçti. Maça girmekte zorluk çeken Türk Telekom ilk molasını istedi. Mola dönüşünde Özge'nin 4 numaradan yaptığı hücum ile istediği sayıyı buldu. Karşılıklı sayıların ardından Özge'nin servise geçmesiyle birlikte Türk Telekom farkı 4 sayıya kadar indirdi (14-10). Farkın azalmasına iyi reaksiyon gösteren Türk Hava Yolları son bölüme girerken farkı korumayı başardı (21-17). Azimli ve istekli oyununa rağmen farkı kapatamayan Türk Telekom ikinci mola hakkını kullandı. Mola dönüşünde hata yapmadan seri yakalayan Türk Hava Yolları ilk seti 25-17 kazandı (25-17). 

İlk seti kaybetmesinin ardından Türk Telekom ikinci sete daha iyi başlayan taraf oldu (4-10). Türk Telekom'un Özge ve Şeyma üzerinden kurduğu oyununa karşılık veremeyen Türk Hava Yolları ilk molasını aldı. Mola sonrasında ilk setteki temposuna dönen Türk Hava Yolları arka arkaya bulduğu sayılarla durumu 11-13'e taşıdı. Makasın kapanmaya başlaması üzerine Türk Telekom ilk molasını istedi. Mola dönüşünde kaptan Buket etkili servisleriyle Türk Telekom'un doğru hücum yapmasını engelledi ve takımını 14-13 öne geçirdi. Rekabetin ve kalitenin en üst düzeye çıktığı bölümde Melody'nin ve Ezgi'nin sert smaçlarıyla set sonuna daha üstün giren taraf Türk Hava Yolları oldu (19-16). Maçta daha da geriye düşmek istemeyen Türk Telekom antrenörü Şenol Yaman ikinci mola hakkını da kullandı. Türk Hava Yolları'nın iyi oyunuyla 24-18'e taşıdığı sette Türk Telekom inatçı karekterini savunmaya yansıtarak iki kere set sayısını engelledi (24-20). Son sayıda hata yapmak istemeyen Türk Hava Yolları son molasını istedi. Mola dönüşünde Türk Telekom'un servis hatasından sonra maçta durum Türk Hava Yolları lehine 2-0'a geldi (25-20). 

Türk Telekom üçüncü sete 1-5'lik seriyle başladı. Türk Telekom serisine karşılık savunmada performansını arttıran Türk Hava Yolları rakibini takip etmeye ve farkı azaltmaya çalıştı (7-8). THY'nin serisinden sonra istediği oyunu ortaya koymaya devam eden Türk Telekom Pelin'in havuzdaki boşluğu görmesinin üzerine skor tabelası 10-16'ya geldi. Maçı bu sette bitirmek isteyen Türk Hava Yolları setteki ilk molasını kullandı. Mola sonrasında hücumunu çeşitlendiren tek bir alana sıkışıp kalmayan Türk Telekom farkı 7'ye kadar çıkardı (13-20). Rakibine çok iyi bir reaksiyon gösteren Türk Hava Yolları Buse'nin servise geçmesinin ardından 6-1'lik seri yakalayarak durumu 21-19'a getirdi ve Türk Telekom'a mola aldırdı. Mola dönüşü daha sakin kalan taraf olan Türk Hava Yolları skoru 22-22'de eşitledi. Kritik toplarda soğukkanlı kalan Türk Hava Yolları seti ve maçı kazanmasını bildi (25-22).

Buse 18 sayıyla öne çıkarken, Türk Telekom Aslıhan'nın çok yokluğunu hissetti.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar