TAV Başladı, Ravago Bitirdi

TAV Başladı, Ravago Bitirdi
10.12.2012

5 setlik müthiş maçta TAV kaçtı, Ravago kovaladı. İki takımın inatçı oyunu seyir zevki yüksek bir maç ortaya çıkardı. Maç sonunda 2 puanı Ravago, 1 puanı ise TAV hanesine yazdırdı.


Maçın ilk servisi ve sayısı TAV'dan geldi. Nefesleri kesen bir setle başlayan maçta yapılan karşılıklı hatalar, kazanılan sayılarla durum 6-6 oldu. Teknik molaya Ravago Group 8-6 önde girdi, TAV yakaladı (9-9). İki takımında servisleri oldukça etkiliydi ve manşetleri bozuyordu. Adeta servis savaşlarının yaşandığı bölüm sonunda Ravago Group teknik molaya 16-13 önde girdi. Oyunda zevkli rallyler başladı. TAV ortadan hücum yapmayı tercih ederken Ravago Group özellikle Harun'la ön ve arka bölümde sayılar üretmeye çalıştı (19-19).  TAV'ın 23. Sayısı Murat'ın Harun'a yaptığı bloktan geldi (23-20). Ravago Group Ahmet ve Harun'un performansıyla tekrar beraberliği sağladı (23-23).  Harun'un sert smacı auta gidince TAV büyük avantaj yakaladı. Hücumu iyi değerlendiren TAV ilk seti kazandı (25-23).

İkinci sete TAV iyi başladı. Teknik mola 8-6 TAV üstünlüğüyle geçildi. Ahmet'in oyun içindeki görev değişikliği Harun ve Şener'in etkili servisleriyle birleşince Ravago Group öne geçti (16-13). Aynı birinci sette olduğu gibi yine etkili ve sert servisler setin sonucuna etki etti. Hasancan'ın performansı TAV'ın seti almasına yetmedi, Ravago Group seti 25-21 kazanarak skoru eşitledi (1-1).

Üçüncü set izleyenlere keyif veren rallylerle başladı. TAV'da pasör Furkan takımını iyi yönlendiriyordu. Süper mücadele sonunda TAV molaya 8-6 önde girdi. Skor 11-9 oldu. TAV kaçıyor, Ravago Group farkın açılmaması için kovalıyordu, 13. sayıda sete denge geldi. İkinci molaya da TAV önde girmeyi başardı. Bu set de izleyenlere müthiş keyif verdi. Skor 24-21'iken Furkan ve Ahmet'in ikili bloğu setin son sayısı oldu. TAV  25-21 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü set başladı. Oyuncuların bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi vardı. Teknik molaya kadar sayıları bir o taraf bir bu taraf kazandı. Sonunda TAV 8-7 öne geçti. Şener'in iki etkili servisiyle Ravago Group beraberliği sağladı (12-12).  Mustafa ve Hasancan'ın filedeki etkinliği TAV adına skora yansıdı (16-12). Ravago Group tekrar farkı eritti. Şener'in servisleri yine oyunun seyirini değiştirdi ve Ravago Group 23-22 öne geçti. Skor avantajını lehine çeviren Ravago Group bu seti bırakmadı (25-22).

İki takımda ortaya koyduğu oyunla galibiyeti hak ediyordu. Son söz final setinde söylendi. Servisi TAV kullandı sayıyı Ravago Group aldı. Ardından önce servis sonra blok sayısı gelince skor 3-0 oldu. TAV üst üste basit hatalar yapmaya başladı ve fark açıldı (7-1). Ravago Group saha değişimi için sayıyı almak isterken Hasancan ve Murat takımını ateşledi. Skor 7-5 olunca Ravago Group'tan mola talebi geldi. Moladan sonra skor 8-5 oldu. Ahu'nun Hasancan'a yaptığı blok Ravago Group'a nefes aldırdı (10-5). Oyun daha bitmedi diyen TAV farkı bire indirdi (10-9). Ravago Group tekrar farkı açtı (14-10). Son sözü maçın yıldızlarından Harun söyledi ve Ravago Group bu müthiş maçı 3-2 kazandı.