Şampiyon ’’OPET’’

Şampiyon ’’OPET’’
18.12.2023

48 takımın katılımıyla gerçekleşen Fonex Şirketler Bowling Ligi 6. Sezonun Şampiyonu OPET oldu.

Eleme turları sonrasında en yüksek skor yapan 16 takım yarı finale kalmayı başardı. 16 takım 17 Aralık Pazar günü Kavacık Funloft'da buluştu.

Yarı final oyunlarının sonunda en yüksek skor yapan , Yapı Kredi Yatırım 1, Anadolu Sigorta 1, Opet, Koç Holding 1, Odea 1, Somal, Marport, Allianz takımları final oynamaya hak kazandı.

Yarı final turunda en çok skor yapan erkek oyuncu 210 puanla Engin Arslan (Anadolu Sigorta 1) olurken en skorer kadın oyuncu ise 175 puanla Güliz Karahoda (Odea 1) oldu.

Finale kalan 8 takım büyük heyecanla oyunların başlamasını bekliyordu. Takımların isimleri ve lane numaraları okunurken takımlar alkışlar eşliğinde birbirlerine destek oldular. Üç'den geriye sayılmasıyla ilk atışlar başladı. İlk atışların başlamasıyla skorlarda çok fark yoktu  üçüncü ve dördüncü frameye kadar skorlar birbirine çok yakındı. Beşinci frame'den sonra Opet ve Yapı Kredi Yatırım 1 takımları liderlik yarışını sürdürdü. 2 takım arasında ilk oyunu Opet takımı 804 puanla bitirdi ve Yapı Kredi Yatırım 1 takımını izlemeye başladı. Yapı Kredi Yatırım 1, son frame'de strike yapması gerekiyordu ve yapamadı 792 puanda kaldı. Böylece Şampiyon Opet Oldu. Geçen senenin şampiyonu Koç Holding 1 ise sadece iki pinle üçüncülüğü kaçırdı ve dördüncü oldu. Diğer takımlar alkışlayarak motive etti. 

Final turunun en yüksek skor yapan oyuncusu, 208 puanla Naci Yılmaz (Anadolu Sigorta 1) oldu.

Eleme turlarında ise en başarılı erkek oyuncu Emre Aydın (Koç Holding 1) 363 puanla olurken, kadınlarda ise 292 puanla Güliz Karahoda (Odeabank 1) oldu. Oyunculara plaket ve Fonex'den hediye setleri hediye edildi.

Ödül töreninde turnuvanın en iyileri plaketlerini ve Fonex'den hediye setlerini almak üzere sahneye çıktı. Daha sonradan turnuvanın üçüncüsü olan Anadolu Sigorta 1 (720) çıktı. Akabinde turnuva ikincisi Yapı Kredi Yatırım 1 (792) çıktı. Ve sonradan şampiyon takım Opet (804) kupasını kaldırmak üzere sahneye çıktı . Kupayı kaldırdıktan sonra bütün takımlar hatıra fotoğrafı çekilerek ödül töreni sona erdi.

Not : Yarı final ve final turu sonuçlarının detaylarına üst menüde yer alan ''Genel Sıralama'' menüsünden ulaşabilirsiniz.

Diğer Fotoğraflar