Şampiyon "Arçelik"

Şampiyon "Arçelik"
19.02.2020

Fonex Şirketler Voleybol Ligi’nin kadınlar kategorisinde 9. kupa beş setlik muhteşem bir mücadele sonunda Arçelik’in oldu. Üç sene üst üste final oynama başarısı gösteren ve bir şampiyonluğu bulunan Turkcell geçtiğimiz sezon olduğu gibi gümüş madalyayı kazandı.

Daha önce grupta karşı karşıya gelmiş iki ekip bu sefer kupa için sahne aldılar. Uluslararası hakemimiz İlhami Şenyurt'un düdük çaldığı maç beklenildiği gibi dengeli başladı. İlerleyen bölümlerde Arçelik'te üst üste savunma hataları gelince dengeler bozuldu (3-6). Sinem'in servise gelmesiyle sayılar bulan Arçelik önce farkı bir sayıya düşürdü, devamında Hande'nin smacıyla skoru eşitledi (6-6). Uzun süre karşılıklı sayılarla geçilerek skor 13-13'e kadar geldi. Fatma serviste topu fileye takıp Esin'de sert servisini sayıya çevirince fark iki sayıya çıktı (13-15). Ancak oyundan kopmayan Arçelik Hande-Sinem ikilisiyle öne geçti (16-15). Turkcell'de savunma hataları artınca fark açıldı, Turkcell molası geldi (21-17). Pes etmeye niyeti olmayan Turkcell art arda sayılar bulup farkı tek sayıya düşürdü. Günün yıldızı Sinem'in bulduğu sayılarla setin kazananı Arçelik oldu (25-22).

İkinci sete Hande-Sinem ikilisiyle sayılar bularak başlayan Arçelik'e cevap Esin-Nuray ikilisiyle gelirken tabelalar 4-4'ü gösteriyordu. Arçelik öne geçip farkı açmaya çalışsa da Zehra-Irmak ikilisinin blokları skoru eşitledi, ardından ön hat hücumlarıyla sayılar üreten Turkcell üstünlüğü aldı (8-10).  Arçelik kötü gidişe Sinem'le dur dedi (10-10). Fakat Arçelik'te savunma ve hücum hataları artmaya başlayınca makas açıldı, Arçelik mola istedi (11-16). Konsantrasyonu bozulan Arçelik hatalarına yenisini ekleyerek pozisyon hatası da yapınca skor 12-19 oldu. Son bölümde Nuray-Irmak ikilisiyle sayılar üreten Turkcell maçı 1-1'e getirdi.

Arçelik'in üç sayılık serisiyle başlayan üçüncü setin başında öne çıkan ikili Tuğba-Sinem oldu (3-0). Nuray-Esin-Zehra üçlüsüyle skor üreten Turkcell farkı tek sayıya indirse de servis hatası ve Fatma'nın sayısıyla fark yeniden üç oldu (11-8). Savunmada iyi organize olan Turkcell devamında Irmak ve Nuray'la sayılar bularak üstünlüğü aldı (13-14). Ancak oyundan düşmeyen Arçelik Tuğba-Begüm ikilisinin ekstra sayılarıyla skoru 17-15 yaparken Turkcell mola istedi. Turkcell'in de oyunu bırakmaya niyeti olmayınca üstünlük tekrar el değiştirdi (18-19). 21. sayıya gelindiğinde ise skorborda Arçelik öndeydi (21-20). Setin bir gidip bir geldiği son bölümde daha az hata yapıp seti alan taraf Turkcell oldu  ve kupanın bir ucundan tuttu (23-25). 

Karşılıklı hatalarla başlayan dördüncü set dengede giderken Nuray'ın plasesiyle fark ikiye çıktı (4-6). Zehra'nın üç numaradaki etkili oyunuyla fark üç sayıya çıkınca Arçelik mola aldı (6-9). Moladan sonra üç sayılık bir seri yakalayan Arçelik oyunu eşitledi, ardından Turkcell'den hatalar gelince skor 11-9' geldi. Savunmada ve hücumda organize bir oyun yakalayan Turkcell tekrar öne geçti (11-13). Pes etmeye niyetli görünmeyen Arçelik skorda dengeyi sağladı (13-13). Üstünlük sürekli el değiştirirken Sinem'in smaçlarıyla farkı iki sayıya çıkaran Arçelik rakibine mola aldırdı (19-17). İki takım da kupadan vazgeçmeyince 21. sayıda skor tekrar eşitlendi. Büyük çekişmeye sahne olan son bölümde daha dirençli kalan taraf Arçelik oldu ve maçı şampiyonun belirleneceği final setine taşıdı.

Son setin başında Turkcell'den üst üste hatalar gelince skor bir anda 3-0'a geldi ve Turkcell erken bir mola aldı. Sinem'i durdurmayı başaramayan Turkcell farkın açılmasına engel olamadı (6-0). Sinem'in smacıyla saha değişimine önde giden taraf da Arçelik oldu (8-2). Şoku atlatan Turkcell Burcu'nun oyuna girmesiyle direnç kazandı ve farkı üç sayıya kadar indirdi (12-9).  Maçı bitirecek son sayıda GDS devreye girdi. Skor 14-10'iken son rallide İlhami Şenyurt sayıyı Arçelik'e verdi, Turkcell GDS istedi. Hem Arçelik'li hem de Turkcell'i oyuncular ekrana kilitlendi. Yüreklerin dayanmadığı heyecanlı bekleyiş sonunda Sinem'in vurduğu topta parmaktan müdahale görüldü, bu kararla Arçelik 15. sayısını alınca hem saha da hem de trübünlerdeki heyecanlı bekleyiş sevinç yumağına dönüştü. İlk defa ilk dörde kalan Arçelik bu çıkışını kupayla süsledi.

Turkcell'de Zehra ve Arçelik'te 76 hücum yaparak 35 sayı üreten ve büyük efor sarf ederek takımına kupayı getiren Sinem voleybol severlerin gözlerinin pasını sildi.

İstatistik Raporu

3 - 2
1. Set
25
Set Skoru
22
26 dakika
2. Set
18
Set Skoru
25
24 dakika
3. Set
23
Set Skoru
25
26 dakika
4. Set
25
Set Skoru
22
27 dakika
5. Set
15
Set Skoru
10
20 dakika
2 saat 3 dakika

Diğer Fotoğraflar