QNB Finansbank Kazandı, Set Averajıyla Kırmızı Yerini Korudu

QNB Finansbank Kazandı, Set Averajıyla Kırmızı Yerini Korudu
10.12.2023

C Grubun’da her set her sayının önemli olduğu bir son hafta yarışı yaşadık. Vodafone’a ikincilik için bir set yetiyordu. QNB Finansbank ise set vermeden kazanırsa ikinciliği alacaktı. QNB Finansbank maçı 3-1 kazandı ve ilk üç sıralaması aynı kaldı.

C grubunda sıralamayı belirleyecek olan kritik müsabakaya QNB Finansbank 4-1'lik seri ile başladı. Karşılıklı servis hatalarından sonra tabela 8-4'ü gösterdi. Maç başında istediği oyunu ortaya koyamayan Vodafone ilk molasını istedi (9-4). Mola dönüşünde rakibinin boşluklarını çok iyi değerlendiren QNB Finansbank 5 sayılık seri yakalayarak skoru 14-4'e getirdi. Maça adapte olmakta zorlanan Vodafone ikinci mola hakkını kullandı. Uzun süren güzel ralliye noktayı koyan isim blok sayısı ile Kaptan Hayriye oldu (17-7). Sette farkın açılmasından sonra kıpırdanan Vodafone'un skoru 18-10'a getirince bu sefer QNB Finansbank mola istedi. Rakibinin set sayısını almasına tam 6 kere engel olan Vodafone mücadeleci kimliğini gösterdi. Servis hatasıyla ilk set QNB Finansbank lehine noktalandı (25-18).

İlk setin sonunda ortaya koyduğu azim ve performansı ikinci setin başına taşıyan Vodafone 1-5'lik seri ile sete başladı. Vodafone'un serisine dur diyemeyen QNB Finansbank ilk molasını aldı. Kendini bulan Vodafone'u mola da engelleyemedi ve Vodafone dikkatli oyunuyla skoru 3-11'e getirdi. Vodafone, zaman zaman seriler bulan QNB Finansbank karşısında farkın kapanmasına engel oldu (16-8). QNB Finansbank ikinci molasını aldı. Mola dönüşünde de ritmini kaybetmeyen Vodafone avantaj toplarını iyi değerlendirerek durumu 8-20'ye getirdi. Set boyunca kurduğu üstünlüğü set sonuna da taşıyan Vodafone maça dengeyi getirdi (12-25). 

İkinci seti kaybetmesinin ardından QNB Finansbank üçüncü sete 5-0'lık seri ile başladı. İkinci setin tersten bir tekrarı olacak şekilde Vodafone ilk mola hakkını erken kullandı. Arka arkaya kullandığı başarılı servislerle Canan, QNB Finansbank'ın serisinin devam etmesini sağladı (8-0). Aradığı sayıya bir türlü ulaşamayan Vodafone ikinci molasını aldı. Hem savunmada hem de hücumda istediklerini başarmanın moraliyle sete devam eden QNB Finansbank kendinden emin bir şekilde mücadeleyi sürdürdü (13-3). Vodafone'un sete yeniden ortak olmak için bütün çabalarına rağmen QNB Finansbank buna izin vermedi ve üçüncü seti kazanarak maçta tekrardan öne geçti (25-16).

Diğer setlere nazaran dördüncü set en dengeli başlayan set oldu. Karşılıklı sayılarla devam eden sette ilk dakikalarda eşitlik bozulmadı (6-6). İbrenin hafifçe QNB Finansbank'a döndüğünü gören Vodafone ilk molasını istedi (10-8). Yorgunlukların da baş göstermeye başladığı setin bu bölümünde daha az hata yapan taraf olan QNB Finansbank skoru 15-9 yaptı. Başarılı performansını set sonuna taşıyan QNB Finansbank maçtan galip ayrıldı (25-15).

Canan 21 servis atarak en çok servis atan isim oldu ve takımını çok iyi yönlendirdi. Güliz 12 sayıyla en skorer isim oldu. Vodafone Lal'in yokluğunu oldukça hissetti.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar