Kupa Turkcell’in, Madalya Arçelik’in

Kupa Turkcell’in, Madalya Arçelik’in
30.01.2016

Turkcell yedi sezonluk kupa hasretine son verdi. Final maçında çok iyi bir oyun ortaya koydu ve ligin en organize takımlarından biri olan Arçelik e set vermeden şampiyonluğa uzandı.

Maç beklenildiği gibi karşılıklı sayılarla başladı. Özgür-Fırat'ın bloktaki iş birliğiyle Turkcell ikinci molaya önde giren taraftı. Bir sayılık fark uzun süre devam etti. Gökçe'in servis sayısıyla Arçelik sette öne geçti (20-21). Fırat Turkcell adına dengeyi sağladı, Sarper kritik anda takımını tekrar öne geçirmeyi başardı (23-22). Mehmet Ali'ye Fırat'tan blok geldi ve finalin ilk setini Turkcell kazandı (25-22).

 

Arçelik ikinci sete istediği gibi başladı. Ancak Özgür'ü durduramadı. İlkan'ın hücumları filede kalınca setin başındaki skor avantajını kaybetti. Ancak takımını tekrar öne geçiren vuruş İlkan'dan geldiğinde durum 11-12 Arçelik lehineydi. Gökçe blokları geçmeyi başarınca fark da açıldı (11-14). Özgür bu sefer auta vurdu molaya Arçelik önde girdi (13-16). Mola sonrası karşılıklı sayılarla geçildi. Turkcell 20. sayılarda durumu eşitledi. 21-21'den sonra köşelerde Özgür ve Fırat'la, serviste ise Emre'yle sayıları hanesine yazdıran Turkcell kupa için büyük avantaj yakaladı (2-0).

 

Üçüncü sette Arçelik oyundan düştü. Turkcell teknik molayı 8-2 ile geçti. İkinci teknik molada fark dokuza çıktı (16-7). Fark açılacak zannedilirken Arçelik reaksiyon gösterdi ve oyuna geri döndü. Taner ve Gökçe ile farkı eritmeye başladı. Özgür file önündeki etkinliğini arttırdı ve Arçelik'e dur dedi (22-19). Fırat'tan üst üste iki hata gelince fark bire indi (24-23). Son sözü yine Fırat söyledi ve kendini affettirdi (25-23). 

 

Turkcell yedi yıl sonra şampiyonluğa ulaşmanın sevincini doyasıya yaşadı...

 

Diğer Fotoğraflar