Kupa Avea’nın, Gümüş Madalya Turkcell’in

Kupa Avea’nın, Gümüş Madalya Turkcell’in
12.01.2015

Fonex Şirketler Voleybol Ligi final maçı görülmeye değerdi. İlk seti Turkcell kazandı. Avea önce durumu eşitledi. Ardından iki seti daha kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Avea da Kerem, Turkcell de ise Özgür ön plana çıkan isimler oldular.


Finale yakışır mücadele Turkcell servisiyle başladı. Avea hücumlarını Emre ve Fırat blokladı. Özgür durdurulamadı ve skor 5-1 olunca ilk mola Avea'dan geldi. Avea'nın sayı orucunu kaptan Kerem bozdu (6-2). Bora'nın sayısı geldiğinde Avea farkı ikiye düşürmüştü (7-5). Teknik mola ise 8-6 Turkcell üstünlüğüyle geçildi. Tolga'nın ortadan smaç sayısıyla sette ilk beraberlik geldi (8-8). Yine sahneye Tolga çıktı, Özgür-Osman ikili blokta başarılı olamayınca Avea ilk defa öne geçti (10-9). Bu sayıdan sonra ikinci teknik molaya kadar sürekli beraberlik yaşandı. Gürkan'dan basit hata gelince ikinci molada önde olan taraf Turkcell'di (16-15). Özgür farkı açtı. Tolga ile Kerem'in ikili blok sayısı geldiğinde durum yine eşitlendi (18-18). İki tarafta bloklarla rakibine geçit vermek istemiyor, bir çok vuruş blok autla sonuçlanıyordu. Adrenalinin yükseldiği son sayılarda çift vuruş, file hataları gibi basit hatalar artmaya başladı. Avea 24-23 öndeyken Uğur'dan servis hatası gelince set uzadı (24-24). Karşılıklı sayılarla skor 27-27'ye geldi. Özgür ikiden çok sert vurdu ve Turkcell 28-27 öne geçti. Kerem vurdu Fırat blokladı ve ilk seti Turkcell 29-27 kazandı.

Avea maça iyi başlamamış, sonradan toparlamıştı. İkinci sette oyuna iyice ısınmış göründü. Bora'yla da teknik molaya üç farkla önde girdi. Özellikle Kerem takımını sırtlamaya başladı. Turkcell Sarper'le farkın açılmasına engel olmaya çalıştı. Ancak 9-6 sonrası rakibini durduramadı ve teknik molaya bir sayı kala (15-8) Emrah Aksoy mola aldı. Fırat müthiş caba sarf edip yedek sırasının üzerinden atlayarak topu tam tribünlerin önünden Avea sahasına çevirmeyi başardı, gelen topu Can çok iyi tamamladı, defans yapılamayınca Avea 17. sayısını kazandı. Bora çapraza vurdu Avea üstünlüğünü korudu (20-16). Kerem karşısında üçlü blok görünce topu akıllıca arka alana gönderdi ve Avea seti 25-22 kazanarak durumu eşitledi (1-1).

Üçüncü sete Kerem, Tolga, Bora üçlüsü çok etkili başladı ve Avea 8-2 öne geçti. Turkcell Özgür ile toparlanmaya çalıştı. Kerem'in sayısı sonrası fark 8 olmuştu (16-8). Turkcell bu sette adeta durdu. File üzerindeki Metin-Kerem mücadelesinin kazananı Kerem oldu (24-15). Metin'den çift dokunuş hatası geldi ve Avea 25-15'le 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin başında art arda sayılar kazanan Fırat Turkcell'i 4-2 öne geçirdi. Sarper'in vuruşu dışarı çıktı 4-4 oldu. Özgür-Barış anlaşmazlığı sonrası Avea öne geçti. Teknik mola sonrası Kerem oyuna ağırlığını koydu. Gürkan ve Uğur'da hem hücuma hem de blokta etkiliydi. Turkcell ise takibi sürdürdü (16-12). Fırat'ın serviste etkili olduğu bölümlerde Sarper dışarı vurdu ve Avea farkı tekrar dörde çıkardı (20-16). Bora dörtten istediği sayıyı aldı, Turkcell molası geldi. Yine Bora yine sayı (22-16). Emre kısa pası değerlendiremedi (23-16). Turkcell vuruşları auta gidiyor (24-16). Fırat servisten gelen topu boşluğa gönderdi (24-17). Avea iki topu çeviremedi (24-19). Hüseyin servisten sayıyı aldı 24-20 oldu. Avea molası geldi. Mola sonrası sayı Özgür'le Turkcell'in (24-21). Bora plaseyi bıraktı Avea şampiyonluğunu ilan etti.