Kapanış Sultanlardan

Kapanış Sultanlardan
07.01.2015

Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi’nin 4. şampiyonu 11 Ocak 2015 Pazar günü belli olacak. Turkcell çıktığı ilk finalde kupa sevinci yaşamak isterken geçen sezonun şampiyonu Yapı Kredi Bankası ikide iki yapmak istiyor…

Unutulmaz maçların yaşandığı kadınlar kategorisinde sahaya ilk olarak Vodafone ve Eczacıbaşı Profesyonel takımları çıkacak. Vodafone ligin ilk finalist takımlardan biri. Bir gümüş madalyası ve dördüncülük başarısı var. Eczacıbaşı Profesyonel ise ilk defa madalya mücadelesi verecek.

Şüphesiz Yapı Kredi Bankası ve Turkcell oyuncularında heyecan çok daha fazla olacak. Tecrübeli antrenörler Emrah Aksoy ve Necdet Oran'a çok iş düşeceğe benziyor…

2011-2012, yani açılış sezonunda Turkcell bronz madalyayı kazandı. Son iki yıldır ilk dörde girememişti ancak bu sezon yakaladığı ivmeyle finale çıkma başarısı gösterdi.

Yapı Kredi Bankası aileye geçen sezon katıldı ve namağlup olarak kupayı kaldırdı. Şuana kadar ise 12 maçın 11'ini kazandı.

İki takım daha önce çeyrek finalde karşılaştı ve Yapı Kredi Bankası sahadan 3-0 galip ayrılmıştı.

Şuana kadar oynanan bütün final maçları sonunda kazananı tie-break setinin belirlediği ligde bakalım gelenek devam edecek mi?