Kalpler Final İçin Çarpıyor

Kalpler Final İçin Çarpıyor
07.01.2015

Fonex Şirketler Voleybol Ligi ailesinin iletişim sektöründeki iki dev ismi karşı karşıya geliyor. Ligde ilk kupayı müzesine götüren Turkcell ile son iki yılın şampiyonu Avea 2014-2015 sezonunun en büyüğü olmak için mücadele edecek.

8 Kasım'da başlayan ligin yedinci sezonunda 32 maç geride kaldı. Gözler bronz madalya ve kupa maçlarına çevrildi.

10 Ocak Cumartesi günü saat 14:30'da üçüncülük maçı oynanacak. Dört sezondur katılan ve bir kez kupayı müzesine götüren Arçelik ile Türkiye İş Bankası oyuncuları ilk defa karşılıklı oynayacak.

Saat 16:00'da ise sezonun beklenen maçı start alacak. 2008'de başlayan ligin ilk şampiyonu olan Turkcell ile son şampiyon Avea altın madalya ve kupa için sahada olacak.

Turkcell 2008 yılından buyana lige aralıksız katılan ve lige ilk başvuruyu yapan takım. Başarılı ekip yedi sezonda bir şampiyonluk, bir gümüş madalya ve son olarak geçen sezon bronz madalya kazandı.

Avea ise son iki sezonundur kuşkusuz ligin flash takımı. Şuana kadar 19 müsabakada sadece 4 set verdi ve bileği hiç bükülmedi…

İki takımın yolları daha önce 2012-2013 sezonunda grup maçında kesişti. Zorlu maçı Avea 3-0 kazanmıştı. İki takım arasındaki dostluk köprüsünün en önemli ayakları ise Tolga Nural ve Bora Çabuk…

İki oyuncu da ligin ilk sezonunda Turkcell formasıyla kupayı havaya kaldırmıştı. Son iki yıldır ise aynı başarıyı Avea için tekrar ediyorlar. 

Kısacası eski dostlar final maçında tekrar bir araya geliyor…