İki Takımdan Voleybol Resitali

İki Takımdan Voleybol Resitali
12.01.2015

Gelenek bozulmadı. Kadınlar Ligi nin şampiyonunu yine Tie-Break seti belirledi. Uluslararası hakemimiz Bülent Bozkurt un düdük çaldığı, Turkcell - Yapı Kredi Bankası arasındaki voleybol resitalinin kazananı Yapı Kredi Bankası oldu ancak bu maçın kaybedeni yoktu...

Uluslararası hakemimiz Bülent Bozkurt'un düdük çaldığı final maçı Turkcell'den Gözde'nin servisi ile başladı. Sayıları kazanmak için verilen mücadele ne denli zorlu ve keyifli bir maçın bizleri beklediğini işaret ediyordu. Karşılıklı sayılar sonunda Turkcell 8-7 öne geçti. Teknik mola sonrası Gözde hem hücumda hem de serviste etkili oldu, manşetten dönen topu Suzan tamamladığında fark dört olmuştu (12-8) ve Yapı Kredi Bankası ilk molasını kullandı. Teknik mola sonrası Ebru (Yapı Kredi Bankası) ve Buğra (Turkcell )karşılaşması izlendi. Bir Ebru bir Buğra takımlarına sayı kazandırırken ikinci teknik mola da 16-11 Turkcell üstünlüğüyle geçildi. Önce Buğra'nın servis sayısı ardından Zehra'nın blok sayısı gelince Yapı Kredi Bankası ikinci molasını kullandı (18-11). Son 3 sayıda Yapı Kredi Bankası'ndan file ve manşet hataları gelince Turkcell seti farklı kazandı (25-14).

İkinci sette şampiyon ilk setteki durgunluğunu üzerinden atmıştı (3-0). Turkcell yanıt vermekte gecikmedi (3-3). Öne geçen Turkcell farkı da Buğra ile dörde çıkardı (8-4). 14-10'dan sonra müthiş bir savunmaya yapan Yapı Kredi Bankası Ebru'nun sayısı sonrası durumu eşitlemeyi başardı (14-14). Teknik molada Yapı Kredi Bankası farkı ikiye çıkardı. Fark bire düşüp ikiye çıkarak 20-18'e kadar devam etti. Artık kritik bölümlere girilirken Büke'nin sayısıyla fark tekrar bire düşünce Yapı Kredi Bankası hemen mola istedi (20-19). Zehra yine ortadan durdurulamadı ve 20-20 oldu. Buğra ace yaptı ve Turkcell 21-20 öne geçti. Emel'den Zehra'ya blok (21-21). Ceylan sert vurdu Turkcell 22-21 yaptı. Merve sahneye çıktı ve iki sayı birden alarak Yapı Kredi Bankası'nı tekrar öne geçirdi (23-22). Gizem'in servisi sonrası Turkcell iyi manşet alamadı (24-22). Merve dörtten sert vurdu ve Yapı Kredi Bankası seti kazandı.

Üçüncü sette bu sefer Turkcell 3-0 öne geçti. Yapı Kredi Bankası durumu eşitledi (5-5). Buğra vurdu, Emel istediğini yapamadı, Turkcell yine ilk teknik molaya önde girdi (8-7). Yapı Kredi Bankası hücum organizasyonunda hatalar yaparken Turkcell'de Buğra ve Gözde bu hataları affetmedi. Fark dörde çıkınca Yapı Kredi Bankası mola kullanmak zorunda kaldı (13-9). Turkcell iyi konsantre olmuştu ve durumu 16-10 yaptı. Merve'yle Yapı Kredi Bankası toparlandı. Ebru farkı tekrar bire düşürdüğünde skor 24-23 olmuştu. Buğra çok sert vurdu, Emel'in bloğu yeterli olmadı ve Turkcell maçta 2-1 öne geçti.

Turkcell tamam, Yapı Kredi Bankası devam demek için tekrar sahadaki yerlerini aldı. Müthiş mücadele sonunda Merve'yle Yapı Kredi Bankası teknik molaya önde girmeyi başardı (8-6). Turkcell Zehra'nın servis sayısıyla 9-8 öne geçti. Yapı Kredi Bankası skoru lehine çevirip farkı da üç sayıya çıkarınca (13-10) Turkcell mola hakkını kullandı. Merve'den inanılmaz servis performansı izledik. Yapı Kredi Bankası Merve'nin servis sayıları ve manşetten gelen toplar sonrası file önündeki oyuncuların yaptığı hücumlarla farkı 8 sayıya çıkardı (18-10), Turkcell nefes almak için mola kullanmak zorunda kaldı. Şampiyonluğunu ilan edebileceği sette Turkcell hücum yapmakta çok zorlandı. Yapı Kredi Bankası ise hız kesmiyordu. Setin en etkili ismi olan Merve yaptığı hücumla hem takımına 25. sayısını kazandırdı hem de maçı Tie-Break setine taşıdı (25-17).

Kupa'nın bir ucundan Turkcell, bir ucundan Yapı Kredi Bankası tutmuştu.

İki takımında ayakta alkışlanırken final setinde ilk sayıyı Turkcell aldı ve skoru 4-1 yaptı. Yapı Kredi Bankası seri yakalayarak saha değişimine 8-4 önde girdi. Turkcell pes etmedi (11-10). Ancak Yapı Kredi Bankası rakibinin bir daha öne geçmesine izin vermedi. 14-12'de Turkcell son molasını kullandı. Merve smacı vurdu ve Necdet Oran yönetimindeki Yapı Kredi Bankası şampiyonluğunu ilan etti (15-13).