Haftanın Maçını Avea Kazandı

Haftanın Maçını Avea Kazandı
11.12.2012

GSM Sektörünün dev isimlerinden ikisini karşı karşıya getiren maç profesyonel mücadeleleri aratmadı. Setler içinde skor üstünlüğü sürekli el değiştirirken üç sette de son sözü söyleyen Avea sahadan üç puanla ayrıldı.

Maç öncesi yaşanan dostluk görüntülerine maçın heyecanı da eklenince haftanın en güzel maçlarından biri çıktı ortaya… Bu maç Bora ve Tolga içinde farklı anlamlar taşıyordu. Turkcell'in 2009 sezonundaki iki yıldız ismi Avea ile eski takımına karşı mücadele etti.

Avea servisiyle başlayan maçın ilk sayısı Deniz'in bloğuyla Turkcell'in oldu. Bir Avea bir Turkcell sayıları hanesine yazdırırken ilk teknik mola 8-7 Turkcell üstünlüğüyle geçildi. Tolga'nın plasesiyle Avea ikinci teknik molaya 16-14 önde giren taraf oldu. Turkcell bu sette öne geçme şansı yakalayamadı. Uğur'un ortadan yaptığı hücumla Avea seti 25-21 kazandı.

Avea ikinci sete Kerem'in smaç sayısı ile başladı. Uğur'la oratadan kazanılan sayılarla 3-0 oldu.  Turkcell 5. sayıda yakaladı, Bora'nın file hatasıyla 6-5 öne geçti. Avea molaya iki farkla önde girdi (8-6). Avea'nın iyi savunma anlayışı ve Turkcell hücumlarını autla sonuçlanmasıyla fark dörde çıktı (18-14). Kerem'in sert smacını auta manşet olunca Avea seti 25-20 kazandı.

Üçüncü sette beraberlik uzun süre devam etti (6-6). Turkcell seti kazanarak maça ortak olmak istiyordu. Teknik mola 8-6 Turkcell üstünlüğüyle geçildi. Karşılıklı sayılar, file altından çevrilen zor toplar, uzun rallyler bizlere birinci lig tadında bir maç izletti. İkinci teknik molada Turkcell adına fark üçe çıkmıştı. Avea skoru 19-19'a getirdi. Berberlik serisi devam ettikçe nefesler kesildi. Turkcell 23-22 öne geçti, Avea mola almakta gecikmedi. Uğur'un smacı auta gidince Tukcell 24. sayısını kazandı. Ardından fark bire indi. Bu defa Turkcell'den Emre'nin smacı outa gitti eşitlik geldi (24-24). Avea'nın blok sayısı avantajın yönünü değiştirdi. Turkcell hücumu yine blokla kesildi, top karşı sahaya gönderilemeyince Avea son seti 26-24 maçı da 3-0 kazandı.

Maçta iki takımdan da öne çıkan bir çok isim vardı. Avea'nın kaptanı Kerem ise hem defansta hem de hücumdaki oyunuyla göz doldurdu.