Hafta Tüpraş’ın Galibiyetiyle Kapandı

Hafta Tüpraş’ın Galibiyetiyle Kapandı
11.12.2012

Birinci haftanın kapanış maçında Türpraş ve Toyota takımları karşılaştı. Sahadan 3-0 galip ayrılan Tüpraş yeni sezona galibiyetle başladı. Toyota oyuna geç ısındı. İlk setin sonunda ve ikinci sette iyi bir oyun artaya koydu ancak bu galibiyet için yeterli olmadı.


Maça Toyota başladı, kaptan Murat'ın sert smacı ilk sayıyı Tüpraş'a kazandırdı. Oyuna konsantre olmakta zorlanan Toyota farkın açılmasına engel olamadı (8-1).  Uzun süre sayı bulmakta zorlanan Toyota oyuna geç ısındı. Kaptan Mete ve Alican'la sayılar bulmaya başlayan Toyota Murat ve M.Ali'yi durduramayınca seti 25-13 kaybetti. 

Mete'nin etkili servisleriyle Toyota ikinci sete iyi başladı. Basit hatalar gelince Tüpraş durumu 6-6 yaptı. İki takımın etkili servisleri oyun düzenlerini etkiledi. İkinci mola 16-9 Tüpraş üstünlüğüyle geçilirken maçın en güzel smaç sayılarından biri Yalın'dan geldi. Bu sayı Toyota'nın 11. sayısıydı (16-11). Setin sonuna doğru fark ikiye düştü (22-20). Tecrübeli ekip seti 25-21 kazanarak durumu 2-0 yaptı. 

Kritik seti kazanan Tüpraş üçüncü sete moralli başladı. Toyota'da yorgunluk oyunlarını olumsuz etkiliyordu. Tüpraş seti 25-12 alarak maçı 3-0 kazandı.

Takım olarak iyi bir görüntü sergileyen Tüpraş'ta kaptan Murat yine günündeydi. Toyota maçı kaybetti ama sahanın her bölgesinde iyi oynayan, smaç vuran, blok yapan, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle göz dolduran kaptan Mete Cinali ayakta alkışlandı.