Garanti BBVA Teknoloji 3:2 QNB Finansbank

Garanti BBVA Teknoloji 3:2 QNB Finansbank
05.01.2020

Garanti BBVA Teknoloji maça hızlı başladı. Boş alanları iyi gören ve file önünde hata yapmayan lacivert yeşilliler skoru 7-2 yaparak rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü QNB Finansbank daha hareketliydi. Arka arkaya sayılarla farkı ikiye kadar indirdiler. Garanti BBVA Teknoloji'nin topu karşılamada sıkıntılar yaşadığı anlarda QNB Finansbank Ali'nin servisiyle öne geçti ve skor 9-10 oldu. Bu dakikadan sonra iki takımın da konsantrasyonu üst seviyeye çıktı. Uzun süre dengede giden mücadelede setin sonlarına doğru Garanti BBVA Teknoloji 2 sayılık farka ulaşsa da QNB Finansbank maçı bırakmadı ve yeniden öne geçerek rakibine mola aldırdı. Setin sonunu iyi getiren Garanti BBVA Teknoloji setlerde skoru 1-0'a getirdi (25-23).

İkinci sete arka arkaya sayılarla başlayan lacivert yeşilliler 4-0'lık seri yakaladılar. QNB Finansbank hızlı toparlanıp skora dengeyi getirdi. Karşılıklı sayılarla birbirlerine üstünlük kurmaya çalışan takımlar müthiş bir mücadele ortaya koydular. İki takımın da kazanma azmi görülmeye değerdi. QNB Finansbank 9-13'le farkı 4'e çıkarınca Garanti BBVA Teknoloji mola aldı. Molanın ardından da QNB Finansbank hız kesmedi ve farkı giderek açmaya başladı. İkinci set 18-25 QNB Finansbank'ın üstünlüğü ile noktalandı.

Üçüncü set yine dengeli başladı. İki takım da setlerde avantaj yakalama adına istekliydi. Skor 9-6'ya gelince QNB Finansbank molaya gitti. Moladan motive dönen QNB Finansbank rakibini yakalayıp öne geçti. Garanti BBVA Teknoloji setin sonlarına doğru açıldı ve öne geçerek farkı da 4'e çıkardı. QNB Finansbank ikinci molasını alarak hız kesmeye çalışsa da Garanti BBVA Teknoloji mola dönüşünde de sayılarına devam etti. Bloklarda arka arkaya başarı yakalayan lacivert yeşililer seti de kazanmayı bildi (25-16).

Dördüncü sette Garanti BBVA Teknoloji maçı bitirmek adına çaba sarfetse de QNB Finansbank'ın pes etmeye niyeti yoktu. Uzun süre dengede giden mücadelede ilk mola skor 15-16 iken QNB Finansbank'tan geldi. Mola sonrası çok daha sinerjisi yüksek gözüken QNB Finansbank setten 21-25 galip ayrıldı. 

Tie Break seti müthiş bir heyecana sahne oldu. İki takım da mimimum hatayla oynamaya çalışsa da küçük hatalar setin dengesinde önemli rol oynadı. File önünde çok daha etkili bir oyun ortaya koyan Garanti BBVA Teknoloji setin ikinci periyodunda yakaladığı ivmeyi korumayı başardı ve seti 15-11 maçı da 3-2 kazanmasını bildi.

QNB Finansbank'da Egemen ve Ali, Garanti BBVA Teknoloji'de Burak ve Hakkı skor olarak takımlarına büyük katkı sağladı.

 

İstatistik Raporu

 

3 - 2
1. Set
25
Set Skoru
23
28 dakika
2. Set
18
Set Skoru
25
22 dakika
3. Set
25
Set Skoru
16
22 dakika
4. Set
21
Set Skoru
25
24 dakika
5. Set
7
Saha Değişimi
8
15
Set Skoru
11
14 dakika
1 saat 50 dakika

Diğer Fotoğraflar