Garanti BBVA 2-3 Mercedes-Benz Türk

Garanti BBVA 2-3 Mercedes-Benz Türk
05.05.2024

İki takımda ilk dört için kritik maça çıktı. 2-0 geriden gelen Mercedes-Benz Türk maçtan iki puanla ayrılarak lige tutundu. Garanti BBVA önemli bir fırsatı tepse de grup ikincisi olarak yerini korudu.

Setin ilk bölümüne etkili başlayan Garanti BBVA oldu ve art arda bulduğu sayılar ile farkı açtı (9-2). Özellikle Burak'la file üzerinde etkili olan Garanti BBVA sonradan açılan rakibine seti kazanma şansını tanımadı (25-16)

Müsabakanın ikinci seti karşılıklı sayılarla başladı (3-3). Kenan'ın önce file önünden ardından da servisten aldığı sayı ile Garanti BBVA skoru 14-9 yaptı. Berkay'ın etkili olduğu bölümde Mercedes-Benz Türk farkı üçe düşürdü (17-14). Volkan da devereye girince hem oyun hem skor skor Mercedes-Benz Türk lehine değişti (19-21). Garanti BBVA pes etmedi ve 22 sayıda eşitlik oldu. Daha az hata yapan Garanti BBVA maçta 2-0 öne geçti (25-23).

Müsabakanın üçüncü setine Mercedes-Benz Türk istekli ve etkili başladı (1-5). Gaanti BBVA bir türlü oyuna giremedi. Burak'ın yorgunluğu file üzerindeki gücünü düşürdü. Mercedes-Benz Türk ise moral rüzgarını arkasına alarak taraftarının da desteğiyle coşkulu bir oyun ortaya koydu ve farkı bir ara 10 sayıya çıkardı (8-18).  (4-10). Kaptan Volkan'nın plasesiyle seti 21- 25 kazanan Mercedes-Benz Türk'te, ekstra topların çıkarıldığı savunma performansı ön plana çıktı. 

Mercedes-Benz Türk dördüncü sete de iyi girdi (1-4). Garanti BBVA 5-5 yaptı. Bu sayıdan sonra Garanti BBVA adeta durdu. Mercedes-Benz Türk'ün etkili servis ve hücumlarına karşılık basit hatalar da eklenince skor 5-12 oldu. Alınan molalar Mercedes-Benz Türk rüzgarını kesmedi ve seti 13-25 kazanan Mercedes-Benz Türk maç daha bitmedi dedi.

Mercedes-Benz Türk final setinde saha değişimine 2-8 önde girdi. İlerleyen bölümde Kaan'ın etkili servisleri ile Garanti BBVA farkı eritmeye çalıştı (9-12). Farkın azalmasıyla birlikte Mercedes-Benz Türk mola aldı. Mola sonrası toparlanan Mercedes-Benz Türk seti 11-15 alarak kritik 2 puanı cebine koydu. Berkay 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar