Eczacıbaşı Topluluğu 0-3 Türk Hava Yolları

Eczacıbaşı Topluluğu 0-3 Türk Hava Yolları
04.11.2023

Maça Eczacıbaşı'nın servisiyle başlandı. Etkili hücumlarıyla maça hızlı başlayan Eczacıbaşı 4-0'lık seri yakaladı. Türk Hava Yolları oyuna girdi skoru 4-4'e getirdi. Türk Hava Yolları'nın 9-10 öne geçmesinin ardından Eczacıbaşı mola istedi. Mola dönüşü Türk Hava Yolları etkili servisleri ve hücumlarıyla skoru 9-15'e getirdi. Eczacıbaşı, Türk Hava Yolları'nın hızını kesmek için ikinci mola hakkını da kullandı. Mola dönüşünde oyuna denge getirmeye çalışan Eczacıbaşı, farkın açılmasına engel olamadı. Setin sonuna yaklaştıkça uzun ve çekişmeli rallilere sahne olan maçta, Eczacıbaşı maçı bırakmayınca seyir zevki arttı (18-24). Eczacıbaşı'nın başarılı savunma performansının ardından set sayısını bir türlü alamayan THY mola istedi. Mola dönüşünde THY seti bitirdi (19-25).

İkinci setin ilk sayısı Merve Kerse'nin plasesi ile geldi. Setin ilk bölümünde iki takımın da gösterdiği başarılı performans dengenin bir takım lehine kırılmasını engelledi. THY'nin etkili servisleri durumu 5-10'a getirse de Eczacıbaşı savunmasıyla takibini sürdürdü. Başarılı savunmaya rağmen farkın kapanmamasından dolayı Eczacıbaşı ilk molasını aldı. Mola dönüşünde THY servis hatasıyla Eczacıbaşı sayıyı kazandı. THY gösterdiği hücum performansı ile farkı 9 sayıya çıkararak durumu 9-18'e yaptı. THY'nin farkı arttırmaya başlamasının ardından Eczacıbaşı ikinci molasını aldı. THY Ezgi Cingöz'ün başarılı ortadan hücumlarıyla skoru 12-22'ye getirdi. Set sonlarında vitesi arttıran Eczacıbaşı skoru 16-23'e yaparak kolay pes etmeyeceğini gösterdi. Türk Hava Yolları ilk molasını aldı. Mola dönüşü iki sayı üst üste bularak THY sete noktayı koydu (16-25).

Çekişmeli başlayan üçüncü sette, Eczacıbaşı ve THY'nin karşılıklı sayılarına sahne oldu. İpek Poyraz'ın zekice kullandığı servis sonrasında ace geldi ve THY 8-8'de eşitliği sağladı. Uzun süren rallinin ardından sayı THY'nin oldu ve THY iki sayı ile öne geçti. Uzun süren rallilerin ardından yorgunlukların baş göstermeye başlaması üzerine Eczacıbaşı molayı aldı. Karşılıklı servis hatalarından sonra skor 13-13'e geldi. Dengede giden sette Eczacıbaşı etkili hücumuyla lehine çevirdi (15-14). THY koçu Çağlar Yüzüak hemen mola alarak duruma müdahale etmek istedi. Mola dönüşü üst üste iki sayı alan Eczacıbaşı farkı üç sayıya çıkardı. Eczacıbaşı'nın seti koparmasına izin vermeyen THY uzun süren rallinin ardından farkı bire indirmeyi başardı. Elif Ece Terzioğlu'nun ace sayısına karşılık, Buse Koşarşoy'un mükemmel smacı ile skor 21-22 oldu. Setin sonlarına 1 sayı ile önde giren Eczacıbaşı ikinci molasını istedi. Moladan daha iyi dönen taraf THY oldu, arka arkaya başarılı hücumlarıyla öne geçti. Buse Koşarsoy'un sayısıyla THY son dakikaları heyecan fırtınası şeklinde geçen maçı kazanmasını bildi (22-25).

Buse-Ezgi-Buket üçlüsü THY'nin sayı yükünü sırtlayan oyuncular olurken iki takımın da defans direnci görülmeye değerdi.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar