Eczacıbaşı Profesyonel 3 - 0 Finansbank

Eczacıbaşı Profesyonel 3 - 0 Finansbank
24.11.2014

Geçtiğimiz yıl lige çeyrek finalde veda eden Eczacıbaşı bu sene lige fırtına gibi girdi. Finansbak karşısında 3-0 lık skorla üç puanı aldı.


Maça iyi başlayan Eczacıbaşı Profesyonel farkı açtı. Set farklı bir skorla bitecek görüntüsü vardı ancak ikinci teknik moladan sonra Finansbank toparladı. 5 sayılık bir seri gelince Eczacıbaşı Profesyonel mola aldı. Aradaki farkın daha fazla kapanmasına engel olan Eczacıbaşı Profesyonel Deniz'le 25. sayısını alarak 1-0 öne geçti (25-16).

İkinci sette de benzer durum yaşandı. Finansbank yine ikinci teknik mola sonrası toparlandı. Burcu'nun sayısıyla fark ikiye düştü (19-17). Birsen'in topu filede kalınca ilk beraberlik yaşandı (19-19). Eczacıbaşı Profesyonel hemen mola aldı.  Mola sonrası Eczacıbaşı Profesyonel farkı tekrar açtı. Nazlı ikiden sert vurdu ve set 25-21 Eczacıbaşı Profesyonel üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı (5-5).  Ezgi'nin hücumu filede kaldı, ardından iki sayı daha bulan Eczacıbaşı Profesyonel Ebru'nun plasesiyle 8-5 öne geçti. Finansbank manşet almakta zorlanıyordu.  Fark set içinde açılıp kapanıyordu. Finansbank İlknur ile hareketlendi ve farkı bir düşürdü (14-13). Ancak basit hataları iyi değerlendiren Eczacıbaşı Profesyonel skoru 16-13 yaptı. Uzun rally sonunda Esra top taşıma hatası yapınca Finansbank beraberliği yakaladı. Ardından maçta ilk defa öne geçti (18-17).  Mola alan Eczacıbaşı Profesyonel skoru lehine çevirmeyi başardı.  Deniz'in servis sayısıyla 24-19 oldu.  Seti ve maçı Ebru bitirdi.