Çekişmeli Maç Mercedes-Benz Türk’ün

Çekişmeli Maç Mercedes-Benz Türk’ün
23.01.2011

Mercedes-Benz Türk-Vodafone arasındaki mücadele zorlu geçti. 3-1 biten karşılaşmada gülen taraf Mercedes-Benz Türk oldu.

Mercedes-Benz Türk kaptanı Mustafa Yalçın'ın sayısıyla başlayan maçta Vodafone ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Mercedes-Benz Türk molanın ardından 9-8 öne geçmeyi başardı. Farkı açan Mercedes-Benz Türk ikinci teknik molaya 16-12 önde giren taraf oldu. Skor 17-14 Mercedes-Benz Türk lehineyken müthiş bir rally izledik. Sekiz kere saha değiştiren topa dur diyen Fatih Öncel sayıyı Mercedes-Benz Türk'e kazandırdı. Takım olarak çok iyi bir oyun ortaya koyan Vodafone bu sayının ardından farkı bire düşürdü (18-17). Keyifli maçta Mersedes-Benz Türk farkı açsa da (24-20) inatçı savunması ve Mete Eröz'ün performansıyla Vodafone farkı tekrar bire düşürmeyi başardı. Servisi lehine çeviren Mercedes-Benz Türk ilk sayıyı alan Mustafa Yalçın'la son sözü söyledi ve maçta 1-0 öne geçti (25-23).

İkinci sette oyunun hakimi olan taraf Mercedes-Benz Türk'dü. Özellikle Fatih Akşener çok iyi bir oyun ortaya koydu. İkinci teknik molaya kadar farkı on sayıya kadar çıkaran Mercedes-Benz Türk seti 25-8 kazandı.

Üçüncü sette oyuna tekrar dönen Vodafone 10-10'da beraberliği sağladı. Cihan Uslu paslarıyla takımı iyi yönlendirirken file üzerinde etkili olan Vodafone ikinci molaya 16-12 önde girmeyi başardı. Farkın kapanmasına izin vermeyen Vodafone bu seti 25-20 kazanarak durumu 2-1 yaptı.

Dördüncü set başında öne geçen Mercedes-Benz Türk avantajını set sonuna kadar sürdürerek seti 25-20 maçı da 3-1 kazandı ve çeyrek finale yükseldi. Mercedes-Benz Türk bu sonuçla adını çeyrek finale yazdırırken başarılı maçlar çıkaran Vodafone turnuvaya veda etti.

Fatih Akşener (Mercedes-Benz Türk) ve Levent Gemici (Vodafone) saha dışında da yeteneklerini sergilediler. Molalarda müziğe eşlik eden oyuncular danslarıyla maça renk kattılar. 

Mercedes-Benz Türk: Mustafa Yalçın (K), Ahmet Aydın, Fatih Öncel, Fatih Akşener, Ayça Sever, Erem Çakıroğlu, Melisa Metin, Neslihan Yılmaz, Mete Tanır, Aylin Tuncer, Gökhan Akı, Volkan Ersuvar

Vodafone: Cihan Uslu (K),  Lütfullah Kitapçı, Gökhan Öğüt, Levent Gemici, Cem Aydın, Mete Eröz

Setler: 25-23, 25-8, 20-25, 25-20