Bronz Madalya Türkiye İş Bankası’nın

Bronz Madalya Türkiye İş Bankası’nın
12.01.2015

Fonex Şirketler Voleybol Ligi nin üçüncülük maçında Arçelik ve Türkiye İş Bankası takımları karşılaştı. Rakibini 3-0 la geçen Türkiye İş Bankası bronz madalyanın sahibi oldu. Arçelik turnuvayı dördüncülükle tamamladı.


Bronz madalya mücadelesine iyi başlayan taraf Türkiye İş Bankası'ydı ve maçın başında üstünlüğü ele adı. Arçelik smaçlarına art arda bloklar gelince ilk teknik molaya Türkiye İş Bankası 8-3 önde girdi. İlkan Arçelik'in uzun süren suskunluğunu bozdu (8-4). İlkan'ın sayısı sonrası toparlanan Arçelik farkı ikiye düşürdü (9-7).  Türkiye İş Bankası yine Göksel – Berkay ikilisinin bloklarıyla rakibinin sayı almasına izin vermezken Cahat ve Emrah ile sayıları alarak aradaki farkı tekrar açmaya başladı (16-10). Fark bir kapanıp bir açılırken durum 24-21 oldu. Başarılı pasör Yavuz'un servisi filede kalınca Türkiye İş Bankası 25. sayısını alarak, 1-0 öne geçti.

İkinci setin başında alıştığımız Arçelik sahnedeydi. Ortadan İsmail'i iyi kullanmaya başladı. Türkiye İş Bankası da mücadeleyi bırakmadı. Özgür'ün sayısıyla Arçelik teknik molada 8-7 öndeydi. Mola sonrası Türkiye İş Bankası öne geçmeyi başardı. İkinci teknik molaya kadar da farkı dört sayıya çıkardı. 21-17'den sonra Arçelik 3 sayılık bir seri yakalayarak beraberlik şansını yakaladı. Ancak Volkan'ın kısa pasını Emrah sayıya çevirince Arçelik bu şansını kaybetti.  Volkan'ın servis sayısıyla Türkiye İş Bankası seti 25-21 kazanarak bronz madalyaya yaklaştı.  

Maçın son seti de çekişmeli başladı. Türkiye İş Bankası kaçtı Arçelik yakalamaya çalıştı. Teknik molalar birer farkla geçildi. Yavuz yönetimindeki Arçelik Gökçe, Taner ve İsmail ile etkili olurken Türkiye İş Bankası Cahat, Emrah, Göksel ve Berkay'la yanıt verdi. Son sözü sezonun yıldız isimlerinden Cahat söyledi ve 25-23'lük skorla üçüncü seti de kazanan Türkiye İş Bankası bronz madalyanın sahibi oldu.