Bronz Madalya İş Portföy’ün

Bronz Madalya İş Portföy’ün
19.02.2020

Gruplarını lider tamamlayan iki takım bronz madalya mücadelesinde buluştu. Karşılaşmayı uluslararası aday hakemimiz Caner Cıldır yönetti. Türk Telekom maça Aslıhan'ın etkili servisleriyle başladı. İş Portföy rakibini karşılamakta güçlük çekince skor bir anda 4-0'a geldi. Ön hattan Eda Naz-Aslıhan ikilisine çözüm üretmekte zorlanan İş Portföy farkın açılmasını önleyemedi (9-2). Gülce'nin file önündeki blokları ve servisten bulduğu sayılarla oyuna geri dönen İş Portföy Pelin'in smacıyla skoru eşitleyince Türk Telekom molası geldi (11-11). Mola sonrası Pelin'le üç smaç daha bulan İş Portföy üstünlüğü ele aldı (11-14). Savunma direncini artıran Türk Telekom tekrar Aslıhan-Eda Naz ikilisini devreye sokarak seti dengeledi (16-16). Maç dengeli giderken Türk Telekom savunmada basit hatalar yapınca fark yeniden açıldı (18-22). Son bölümde Kübra ve Deniz'den de skor katkısı alan İş Portföy setin kazananı oldu (19-25).

İkinci sete etkili başlayan taraf İş Portföy'dü (0-4). Gülce-Ezgi-Pelin üçlüsünün organize hücumlarıyla skor 6-11'e geldi. File önündeki blokları ve geri hattaki manşetleri ile rakibine kolay sayı vermeyen Türk Telekom devamındaki başarılı hücumlarıyla farkı iki sayıya kadar indirdi (12-14). Ancak takımını çok iyi yönlendiren Ezgi sorumluluk alıp hücumlarla da devreye girinci fark tekrar büyüdü (13-18). Karşılıklı sayılarla skor 17-23'e gelirken Türk Telekom setteki son molasını istedi. Moladan sonra da istediğini alamayan Türk Telekom Pelin'in smacına engel olamayınca maç 0-2'ye geldi.

Üçüncü sete Türk Telekom iyi başladı. Gülsün'ün servise gelmesiyle manşet almakta zorlanan Türk Telekom geri düştü (3-5). Hücumda iyi organize olmayı başaran İş Portföy ön hattan bulduğu sayılarla farkı artırdı. Ancak oyundan kopmaya niyeti olmayan Türk Telekom seti eşitlemesini bildi (9-9). Set dengede giderken Türk Telekom'da hücumda ve savunmada hatalar artınca skor 11-14'e geldi. Türk Telekom pes etmeyip Didem'in servisleriyle rakibine manşet hataları yaptırınca skoru tekrar lehine çevirdi (18-16). İki takım da oyundan kopmayınca 19. sayıda sete yeniden eşitlik geldi. Setin son bölümü karşılıklı sayılara sahne olurken İş Portföy'ün iki basit hatası seti Türk Telekom'a getirdi (25-23).

Uzun rallilerle başlayan dördüncü sette skor 6-6'ya kadar geldi. Eda Naz'ın sert servisleri ve rakip takımın savunma hatalarıyla dengeler bozuldu (9-6). Ezgi'nin smaçları ve Kübra'nın servisten bulduğu sayı ile İş Portföy sete geri döndü (12-12). Fakat maçı son sete taşımaya niyeti olan Türk Telekom üç sayılık seri yakalayınca İş Portföy molası geldi (15-12). Türk Telekom kaçıp İş Portföy kovalarken sette skor 19-16'yı gördü. Pelin'in servise gelmesi ve Ezgi'nin skor katkısı vermesiyle fark tek sayıya düştü. 22. sayıda skor eşitlendi. Türk Telekom üst üste savunma hataları yapınca İş Portföy önce üstünlüğü aldı, peşinden Gülce'nin smacı maçın sonucunu tayin etti. Bu sonuçla İş Portföy ligi üçüncü, Türk Telekom dördüncü sırada bitirdi.

İstatistik Raporu

 

1 - 3
1. Set
19
Set Skoru
25
22 dakika
2. Set
19
Set Skoru
25
23 dakika
3. Set
25
Set Skoru
23
24 dakika
4. Set
22
Set Skoru
25
28 dakika
1 saat 37 dakika

Diğer Fotoğraflar