Avea’dan Grup Liderliği Adımı

Avea’dan Grup Liderliği Adımı
11.11.2013

Avea - Doğuş Otomotiv karşılaşması çok keyifli geçti. Tüm setlerde başa baş bir mücadele yaşanırken rakibine set vermeyen Avea grupta liderlik için büyük avantaj yakaladı.


Kaptan Kerem'in (Avea) sayısıyla başlayan keyifli maçta ilk teknik mola Doğuş Otomotiv üstünlüğü ile geçildi (8-4). Aradaki fark 12-8'e kadar korundu. Kerem'in servis sayısıyla skor 12-12 oldu ve ardından Avea maçta ilk kez öne geçti. Sıkı mücadele devam ederken Doğuş Otomotiv Tanıl ve Emrah'ın yanı sıra ortadan Hakkı'yla sayı üretmeye çalışıyor, Avea Kerem, Bora ve ortadan Tolga ile cevap veriyordu. Uzun rallylerin yaşandığı çekişme 21-19'a kadar devam etti. Farkı açan Avea ilk seti 25-20 kazandı.

İkinci sette Doğuş Otomotiv teknik molaya Erkan'ın servisten aldığı sayı ile 8-6 önde girdi. Karşılıklı sayılar devam etti. Uğur'un ortadan auta giden hücumuyla Doğuş Otomotiv ikinci teknik molada da bir fakla öndeydi. Setin sonları yaklaşırken Uğur'un Hakkı'ya yaptığı blok sonrası tabela tekrar eşitliği gösterdi (20-20). Can'ın servisini Doğuş Otomotiv karşılayamadı (22-21). Emrah blok autla tekrar eşitliği sağladı. Kerem 2 numaradan çapraza sert bir smaç yaptı, Bora penaltıyla farkı açtı. Kerem servis sayısıyla seti bitirdi (25-22).

İkinci sette yaşanan müthiş mücadeleden galip çıkan Avea son sete moralli başlarken Doğuş Otomotiv farkın açılmasına engel olamasa da hiç bir zaman maçı bırakmayan inatçı yapısını bu sette de ortaya çıkardı. 6 sayı farkı 18-12'de yakalayan Avea setin sonuna kadar farkı korudu ve üçüncü seti 25-19 kazanarak maçtan üç puanı 3-0'la alan taraf oldu.