Allianz 2-3 Akbank

Allianz 2-3 Akbank
04.02.2024

Gruptan çıkma şansını kaybeden Allianz maça istekli başladı. Seri yakalayarak skoru 5-1 yapınca Akbank erken mola almak zorunda kaldı. Oğuzhan'nın servislerine Akbank manşet almakta zorlanınca skor 7-1 oldu. Akbank oyuna giremeyip Allianz'da istekli oyununu sürdürünce fark açıldı (12-5). Şoku atlatan Akbank seri yakaladı ve 13. sayıda tabela dengelendi. Ardından Akbank farkı açınca Allianz molası geldi (13-17). Mola sonrası oyun üstünlüğü tekrar Allianz'ın eline geçti. Oğuzhan'ın performansıyla set 25-21 sona erdi. 

İkinci sette uzun süre berbaberlik devam etti (9-9). Simge ve Özge'nin ilk setteki savunması ikinci sette de Allianz'ı ayakta tutan ögelerdendi. 13-13 sonrası Allinaz yine farkı açmaya başladı. Oğuzhan seti bitiren hücumu yaptı ve Allianz maçta 2-0 öne geçti.

Akbank Onur'u bu maç oldukça aradı. Üzerine Şükrü'de sakatlığı sebebiyle kenara gelince hücum üretkenliğinde zorlandı. Ancak üçüncü sete çok istekli başlayan Akbank maçı bırakmadı. 7-5'den sonra Umut-Tahsin-Çağrı ile farkı açan Akbank maçı 2-1'e getirdi (25-15). 

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı ve hem yapılan hucumlarla hem de karşılıklı hatalarla beraberlik serisi uzun süre devam etti (10.10) Oğuzhan ve Alper'in sayılarıyla skor 14-12 oldu. Akbank maç daha bitmedi dedi (14-14). Durgunluğunu üzerinden atan ve istediği topları aldığı anda iyi hücum yapan Tahsin farkın açılmasında etkendi. Akbank seti 16-25 kazanarak maçı final setine uzattı. 

Final setinde ilk sayılar Akbank'ın oldu. Aliianz cevap çabuk cevap verdi (2-2). Allianz çok yoruldu ancak maçı bırakmadı, saha değişimine Akbank önde girdi (7-8). Üçüncü kez farkı ikiye çıkaran Akbank (8-10) bu defa rakibinin yaklaşmasına izin vermedi. İkinci sıradaki yeri garanti olan ve final setini alan Akbank hanesine iki puan daha yazdırdı (11-15). Son maçı olmasına rağmen harika bir performans sağlayan Allianz alkış aldı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar