A Grubunda Zirve El Değiştirdi

A Grubunda Zirve El Değiştirdi
29.11.2014

Arçelik karşısında harika bir oyun sergileyen Türkiye İş Bankası güçlü rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı ve grupta zirveye yerleşti.


Türkiye İş Bankası servisiyle başlayan maçta ilk sayı Cahat'ın bloğuyla geldi.  Arçelik, Türkiye İş Bankası bloklarını geçmekte zorlandı. Selim'in paralele vurduğu topla Türkiye İş Bankası molaya 8-2 önde girdi. Skor 12-6 iken Arçelik molası geldi. Sahada çok güzel mücadele vardı. Arçelik farkı ikiye düşürünce bu sefer Türkiye İş Bankası mola aldı (13-11). Yine Selim yine dörtten paralele sert bir smaç ve Türkiye İş Bankası 16-13 önde. Arçelik set içerisinde birkaç kez beraberlik için servis atmasına rağmen istediği sayıyı alamadı (17-16). Türkiye İş Bankası farkı açarak durumu 21-16 yaptı. Serdar'ın ortadan harika sayısıyla set sayısına bir kaldı (24-16). Arçelik seti bırakmadı ve durumu 24-21'e getirdi. Seti bitiren sayı Selim'den geldi (25-21).

Başa baş mücadelenin sonunda ilk teknik molaya Gökçe'nin sayısıyla 8-7 Arçelik önde girdi. Bir Arçelik bir Türkiye İş Bankası öne geçerken seriyi yakalayan Türkiye İş Bankası teknik molaya Serdar'ın sayısıyla 16-12 önde giren taraf oldu. Skor avantajını setin sonuna kadar koruyan Türkiye İş Bankası seti 25-20 alarak durumu 2-0 yaptı.

 Türkiye İş Bankası üçüncü sette de iyi başladı. Arçelik takibi bırakmadı ve durumu 15-15 yaptı. Volkan'ın hatasıyla Arçelik ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Tekrar öne geçen Türkiye İş Bankası maçı bırakmadı.  Üçüncü sette oldukça çekişmeli geçiyordu. Emrah'la Göksel'in ikili blok sayısıyla durum 23-20 oldu.  Seti Cahat'ın sayısıyla 25-23 kazanan Türkiye İş Bankası maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Başta Cahat ve Emrah olmak üzere Türkiye İş Bankası'nda her oyuncu elinden gelenin en iyisini yaparken, Arçelik liberosu Bayram belkide en iyi maçlarından birini oynadı ancak takımının mağlup olmasına engel olamadı.