2009-2010 Şampiyonu Mercedes-Benz Türk

2009-2010 Şampiyonu Mercedes-Benz Türk
28.02.2010

Fonex Şirketler Voleybol Ligi nde şampiyonluk ipini Mercedes-Benz Türk takımı göğüsledi. Geçtiğimiz senenin şampiyonu Turkcell ise bu sene boynuna gümüş madalyayı taktı.

Daha önce B Grubu'nda liderlik mücadelesi veren iki mavi beyazlı ekip, Mercedes-Benz Türk ve Turkcell bu kez ligin zirvesi için bir kere daha karşı karşıya geldiler. Mercedes-Benz Türk bu sezon tek yenilgisini grup müsabakalarında 3-0'lık skorla Turkcell karşısında aldı. Turkcell ise geçtiğimiz sezondan beri devam ettirdiği galibiyet serisiyle (8 maç) ligin tek yenilgisiz takımı olarak finale geldi.

Maça Turkcell başladı. Mercedes-Benz Türk üst üste aldığı sayılarla skoru bir anda 6-0'a getirdi. Fatih Öncel'le coşan Mercedes ikinci teknik molaya kadar farkı sekiz sayıya çıkardı (16-8). Set sonuna kadar farkı koruyan Mercedes ilk seti 25-17 kazandı (1-0).

Muhteşem Mücadele
Müthiş mücadelenin yaşandığı ikinci set baştan sona bir voleybol resitali şeklinde geçti. Turkcell ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Molanın ardından 10-7 üstünlük sağlayan Turkcell farkı açmak için çaba gösterirken Mercedes rakibini 11-11'de yakaladı. Nefeslerin tutulduğu sette her iki takım taraftarları da hop oturup hop kalktılar. Beraberliği yakalayan Mercedes-Benz Türk ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Set adeta yeniden başladı. Tolga Nural ve Bora Çabuk'la Turkcell 19-15 geriden gelerek 21-19 öne geçti. Mercedes 22-22'de ikinci kez beraberliği yakaladı. Skor 23-23'ken iki rally'i alan Turkcell kupanın diğer ucundan tuttu (1-1).

Üçüncü set her iki takım içinde da son derece önem taşıyordu. Bu seti alacak takım hem skor hem de psikolojik açıdan büyük avantaj kazanacaktı. 26 dakika süren mücadele de yine ilginç anlar yaşandı. Skor 20-17'yi gösterene kadar Mercedes üstünlüğü devam etti. Ardından Turkcell skoru 21-20 lehine çevirdi. Mercedes üst üste dört rally'i de alınca tekrar öne geçmeyi başardı (24-21). Turkcell seti bırakmadı ve skoru 24-23 yaparak seti almak için yüklendi. Ancak Mercedes buna izin vermedi ve seti 25-23 kazanarak avantajı yakalayan taraf oldu.

Turkcell telafisi olmayan dördüncü sette risk almadan oynamaya çalıştı. Mercedes-Benz Türk ise önde olmanın moraliyle ardı ardına sayılar buldu. İkinci teknik molaya 16-10 önde giren Mercedes adım adım şampiyonluğa yürüyordu. Aradaki farkı koruyan Mercedes-Benz Türk seti 25-15, maçı da 3-1 kazandı. Hakemin son düdüğüyle tüm oyuncular sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştılar.

Tribünleri dolduran her iki takım taraftarları gösterdikleri müthiş mücadeleden ötürü Turkcell ve Mercedes-Benz Türk'lü voleybolcuları ayakta alkışladılar.

Turkcell maç boyunca 111 kez hücum yaparken, Mercedes Benz 115 hücumla karşılık verdi. Mercedes-Benz Türk 7 kez bloğa takılırken Turkcell 'de bu rakam 10'du.

Günün yıldızı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve bu kritik mücadelede takımına 28 sayı kazandıran Fatih Öncel'di. Günün en skorer ismi Fatih'i 14 sayıyla Turkcell'den Bora Çabuk izledi. Mete Tanır ve Erem Çakıroğlu en çok servis kullanan oyuncular oldular (21 kez). Savunmada en çok mücadele eden isim ise Turkcell'den Selami Bağrıyanık'tı. Tam 32 kez topla buluşan başarılı libero bunların 29'unda nokta manşet aldı.

Mercedes-Benz Türk ilk defa katıldığı Fonex Şirketler Voleybol Ligi'nde büyük bir başarıya imza atarken final şöleni ödül töreniyle son buldu.

Müsabakanın istatistiklerini görmek için tıklayınız...

Mercedes - Benz Türk: Mustafa Yalçın (K), Ahmet Aydın, Erem Çakıroğlu, Fatih Akşener, Fatih Öncel, Mete Tanır, (Antrenör: Mustafa Yalçın)

Turkcell: Zekeriya Kır (K), Bora Çabuk, Emre İstanbullu, Metin Kırmanoğlu, Selami Bağrıyanık, Taner Etkin, Tolga Nural, Barış Küçükosmanoğlu, Özgür Işılak, Ersoy Sayar  (Antrenör: Emrah Aksoy)