Efsaneler TUĞRUL AKŞAR

Efsaneler TUĞRUL AKŞAR
11.09.2015

1962 Niğde doğumlu olan Tuğrul Akşar, Lotto Şirketler Futbol Ligi nde Garanti Bankası başında 8.sezonunu tamamladı. Garanti Bankası ile 5 final oynayan Tuğrul Akşar 3 ünde şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

1988'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu ve aynı fakültenin İşletme Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

 

1989'dan beri bankacılık sektöründe yönetici olarak çalışmakta olan Tuğrul Akşar, Lotto Şirketler Futbol Ligi ile 2008 yılında tanıştı. Tuğrul Akşar katıldığı sene hızlı bir başlangıç yaparak ilk maçta KPMG takımını 5-2 yenerek galibiyetle başladı. 2008 yılında oynadığı tüm maçlarda attığı 26 gole karşılık yediği 9 golle oynadığı maçları kazanarak ilk katıldığı sene şampiyon tamamladı.

2009 yılında çeyrek final oynama başarısı gösteren Tuğrul Akşar, 2010 yılında yine bir hızlı başlangıçla Ergo İsviçre Sigorta'yı 11-0 yenerek sezona iddaalı bir başlangıç yaptılar. O sezon 6 galibiyet 2 beraberlikle namağlup sampiyon oldular.    

 

Tuğrul Akşar 2012 yılında Türkiye İş Bankası ve 2013 yılında Arçelik'e finalde kaybetmesine rağmen Hırsı ve iddasını hiç bir zaman kaybetmedi. 2015 sezonunda zorlu ve kıran kırana geçen maçta Ford Otosan'ı penaltı atışları sonucunda 4-2 yenerek 3. şampiyonluğu ve 3.yıldızı formasına taktı.

2000 yılından bu yana futbolun görünmeyen yüzü ekonomisi, finansı, yönetimi ve felsefesi üzerine çalışmalar yapan Tuğrul Akşar, bu konulara ilişkin makaleler kaleme alıyor, kitaplar yayınlıyor, Üniversitelerde Spor Yönetimi ve Ekonomisi üzerine dersler veriyor, yurt genelinde konuya ilişkin konferans ve seminerlere katılıyor, radyo ve televizyon programlarına konuk oluyor. Futbolun genel ekonomik, finansal ve yönetsel sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini içeren video içeriklerini web de okurları ve izleyicileriyle paylaşıyor.

Efsanemize sporla dolu sağlıklı bir yaşam diliyoruz...

Diğer Fotoğraflar