İlk Finalist Turkcell

İlk Finalist Turkcell
04.07.2024

İki takım da büyük bir motivasyonla parkeye çıktı. Maçın başında karşılıklı alınan sayılarla dengeli bir oyun kurulurken iki takım da bir seri yakalayamadı (6-5). Uğur'un hücumdaki başarısı Türk Telekom'a skorda avantaj yarattı bu durum karşısında Turkcell ilk molasını kullandı (10-5). Mola dönüşü Fatih'in sert smacının ardından Turkcell disiplinli oyununa geri dönerek farkı kapattı (10-8). Turkcell oyunun bu dakikalarında tam bir takım oyunu oynadı ve geriden gelerek skorda ilk kez avantaj sağladı (14-15). Fatih hem file üstünden geçit vermedi hemde sert smaçlarıyla tekrar Türk Telekom parkesini dövmeye başladı (15-18) bu durum karşısında Türk Telekom ilk molasını kullandı. Setin son dakikalarına girerken Türk Telekom'un savunma stratejisi skora etki etti (19-20). Bu taktiğiyle blok sayısıyla birlikte skorda eşitliği yakalasa da (21-21) peş peşe iki savunma hatasıyla birlikte skorun 21-23 olmasına engel olamadı. Mola dönüşü önce hatalı servis ardından da Muhsin-Uğur bloğuna takılan Turkcell skor avantajını kaybetti (23-23). Turk Telekom'un hücumu karşısında başarılı bir savunma yapamayan Turkcell skor 24-23'e gelince ikinci molasını kullandı. Atalay'ın hücum hatasından gelen sayıyla birlikte birinci sette durum 24-24 oldu. İki takım da servis sayısından sayı kaybetti ve durum 26-26'ya geldi. Hüseyin'in hücum hatası üzerine skor 27-29'ye oldu ve Turkcell öne geçti. 

İkinci setin de çekişmeli olacağı baştan belli oldu (3-3). Uuzun süren beraberlik serisi sonunda sette ilk kez fark iki sayıya çıktı (17-15).  20-17 sonrası Turkcell tekrar vites yükseltti. Toparlanan savunma hattı toplara geçit vermezken art arda gelen hücum hatalarıyla durum 21-22'ye geldi, Türk Telekom birinci molasını kullandı. Mola dönüşü Uğur'un iki numaradan plasesiyle skorda tekrar beraberlik sağlandı (22-22). Skor 23-24'e geldiğinde Turk Telekom son mola hakkını kullandı. Mola dönüşü oyun disiplinini koruyan Turkcell ikinci setin 23-25 skorla galibi oldu ve finalin kapısını araladı.

Üçüncü sete de iyi başlayan Turkcell ilk iki sayıyı aldı. Türk Telekom çabuk cevap verdi (2-3). 8-8 sonrası skor avantajı Türk Telekom'a geçti (11-8). Skor 14-11 olunca Turkcell mola istedi. Mola sonrası karşılıklı sayılar devam etti (17-14). Türk Telekom maçı bitirmemek için oldukça iyi mücadele etti ve savunmada iyi toplar çıkardı (19-15). Uğur'un plasesi setin güzel sayılarından biriydi. Ardından Hüseyin'in blok sayısı geldi ve Turkcell ikinci molasını kullandı (22-17). Turkcell 4 numaradan Fatih'i kullanarak sete tutunmaya çalıştı. Türk Telekom tarafına basit hatalarda eklenin fark ikiye indi bu sefer molayı Türk Telekom istedi (23-21). Tabela 23-22'yi gösterirken Uğur zor topu çevirdi, ardından Türk Telekom hücumu oldu ve gelen sayıyla Türk Telekom nefes aldı. Önce Uğur sonra Atalay topu dışarı gönderdi ve eşitlik oldu (24-24). Ardından Atalay hatasını telafi etti (25-24). Necati dışarı vurdu ve Türk Telekom maça tutundu (26-24). 

Dördüncü sete büyük motivasyonla çıkan Türk Telekom Birsin'in savunmadaki etkisiyle birlikte skoru 5-2'ye getirmekte zorluk çekmedi ve Turkcell ilk molasını kullandı. Mola dönüşü oyundaki dominasyonu sürdüren Türk Telekom Muhsin'in oyuna girmesiyle birlikte hücum hattını daha da güçlendirdi (10-3). Uğur'un servislerini karşılamakta zorlanan Turkcell oyun kurmayı başaramadı ve Türk Telekom'un bir sayı daha almasıyla ikinci molasını erken kullandı (11-3). Mola sonrası Uğur'un hatalı servisiyle Turkcell oyuna yeniden tutunmaya çalışsa da Eda-Muhsin ikisi bloklarıyla Turkcell hücumlarına geçit vermedi (13-4). Üçüncü sette tekrar umutlanan Türk Telekom olağanüstü bir perfomans gösterirken Turkcell taktik değişikliğine giderek Osman'ı oyuna soktu (17-7). On sayı fark devam ederken Turkcell'in hücum hataları Türk Telekom'u set sayısına yaklaştırdı. Muhsin'in hücuma olan katkısı oyunda net bir şekilde görülürken iki numaradan gerçekleştirdiği atakla birlikte durumu 24-12'ye getirdi. Merve'nin sayısıyla Türk Telekom maç daha bitmedi dedi (25-12). 

Geriden gelerek skoru eşitleyen Türk Telekom maçın beşinci setine fırtına gibi başladı (4-1). Atalay-Uğur'un ikiliği bloğu Turkcell hücumuna geçit vermedi ve Türk Telekom skordaki avantajını korudu (5-3). Saha değişimine Türk Telekom 8-5 önde girdi. Saha değişimi sonrasında Fatih'in hücumlarıyla toparlanan Turkcell, Türk Telekom'a yaklaştı (8-7). Fatih'e cevap olarak Türk Telekom'da Atalay sahneye çıktı ve üst üste geliştirdiği iki atakla tekrar avantajı takımına kazandırdı (10-7). Heyecanın doruklarda olduğu dakikalarda her iki takım da karşıklı hücum hataları yaptı (11-9). Turkcell Barış ile maça tutunmaya devam etti (12-11). Uğur'un hücum hatasından doğan sayıyla birlikte skor 12-12'ye geldi ve Türk Telekom ilk molasını kullandı. Mola sonrası Gözde'yle öne geçen Turkcell Fatih ile birlikte farkı iki sayıya çıkarttı (12-14). Turkcell'e final biletini getiren sayı Barış'ın servis sayısı oldu (12-15). 

Beş setlik müthiş maç sonunda Turkcell finale yükseldi.
 

Diğer Fotoğraflar