Kurallar

Kupaya Katılım
1. 
Lotto Süper Kupa, Lotto Şirketler Futbol Ligi şampiyonu ve Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonu arasında oynanır.
2. Lotto Şirketler Futbol Ligi ve Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nin şampiyonunun aynı olması durumunda Lotto Şirketler Halı Saha Ligi'nde final oynayan takım Lotto Süper Kupa’ya davet edilir.
3. Şampiyon takımlardan herhangi birinin müsabakaya iştirak edemeyeceğini bildirmesi halinde aynı kategorinin finalisti Lotto Süper Kupa’ya davet edilir.
4. Müsabakayı kazanan takım kupa ve madalya ile ödüllendirilecektir. Müsabakayı kaybeden takıma ikincilik madalyası verilecektir.

Takımların Niteliği
5.
Lotto Süper Kupa, biri kaleci olmak üzere dokuz oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanır.
6. Takımlar, kadrolarında en fazla on altı oyuncu bulundurabilirler. Lotto Süper Kupa listesinde bildirilecek oyuncuların şampiyon olan kadroda yer almış olma zorunluluğu yoktur.
7. Hakemler müsabakayı başlatmak için sahaya çıktığında en az 7 oyuncu ile sahada yer alamayan takım hükmen mağlup ilan edilir (3-0).
8. Takımların herhangi bir nedenle oyun alanında 5’den daha az oyuncuyla kalması halinde maç tatil edilir. Maçın sonucu ile ilgili karar hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda verilir.

Oyunun Süresi
9. Maçlar 30 dakikalık iki devre halinde oynanır. Devre arası beş dakikadır.
10. Müsabakanın beraberlikle sonuçlanması halinde 5'er dakikadan 2 devrelik uzatma süresi uygulanır. Uzatmalarda eşitlik bozulmazsa penaltı atışlarına geçilecektir. Beşer penaltı sonunda eşitlik devam ediyorsa eşitlik bozulana dek seri penaltı atışları yapılır.

Oyuncu Değişikliği
11.
Bir maçta takımların dört oyuncu değiştirme hakkı vardır. Değişiklik oyunun durduğu anda hakem kontrolünde yapılır. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna dahil olamaz.

Diğer
12.
Taç atışları normal futbol oyun kurallarında olduğu gibi elle kullanılır.
13. Ofsayt kuralı, kaleciye pas ve bariz gol şansı dahil diğer tüm futbol oyun kuralları uygulanır.
14. Serbest vuruşlarda baraj mesafesi 7 m.'dir.
15. Katılımcı şirket, Lotto Süper Kupa kurallarını okuyup kabul etmiş sayılır.
16. Kurallarda belirtilmeyen hususlarda futbol oyun kuralları geçerlidir.
17. SporMax, katılımcıya önceden bilgi vermek suretiyle Lotto Süper Kupa ile ilgili her türlü değişikliği yapabilir.

Oyuncu Özellikleri
18. Katılımcı şirketler sigortalı çalışanlarını oynatabilir.
19. Katılımcı şirketler kadrolarında SporMax tarafından onaylanmak kaydıyla 5 "daimi outsource" çalışanını bulundurabilir. Bu oyuncularla ilgili ek evraklar talep edilmektedir.
20. Takım kadrolarında sadece 18 yaşını tamamlamış oyuncular yer alabilir.
21. Tüm oyuncular müsabaka günü resmi kimliklerini yanlarında bulundurmalıdırlar. Gerekli görülen hallerde kimlik kontrolü yapılabilir.
22. Lotto Süper Kupa'da yer alacak tüm oyuncular SporMax'in onayına tabidir.

Teknik Kadro
23. Lotto Süper Kupa'da teknik kadrolar iki kişiden oluşur. Teknik kadroda yer alan kişilerin şirket çalışanı olma zorunluluğu yoktur.
24. Teknik kadroda yer alan kişiler önceden yazılı olarak bildirmek ve ilgili evraklarını tamamlamak koşuluyla bir kez değiştirilebilir. Müsabaka günü değişiklik kesinlikle kabul edilmeyecektir.
25. Teknik kadroda yer alan kişiler soyunma odası, koridor, oyun alanı gibi teknik alanlarda takımla birlikte bulunabilirler. Bu kişiler dışında teknik alanlarda tanımlı olmayan kişilerin bulunması yasaktır. Tanımsız kişilerin belirtilen teknik alanlarda bulunması nedeniyle takımlar çeşitli cezalar alabilir.
26. Teknik kadroda yer alan kişiler sorumlu davranışlar içinde bulunmalıdırlar. Bu kişilerin saha içi ve saha dışında centilmenliğe aykırı davranışları halinde kendileri ve / veya takımları ceza alabilir.

Oyuncuların Ekipmanları
27.Takımlar kendi yaptırdıkları 1 – 99 arasında değişen numaralı formalarla mücadele ederler. Kaleciler ise kendi giysileriyle oynarlar. Formalarda 12 cm. yüksekliğinde ön numara bulundurmak zorunludur (Göğüs hizasında).
28.Forma renklerinin benzerliği halinde kura ile belirlenecek takım yelekle oynar.
29. Yedek oyuncular maç boyunca formalarını giymek ve kendileri için ayrılan teknik alanda durmak zorundadırlar.
30. Oyuncular plastik tabanlı suni çim kramponu veya halı saha ayakkabısı ile oynayabilirler. Metal tabanlı krampon giyilmesine izin verilmez.
31. Kaleci dahil olmak üzere tüm oyuncular tekmelik kullanmak zorundadır.
32. Oyuncuların, maç esnasında gözlük (sporcu gözlüğü hariç) ve takı (kolye, yüzük, bileklik, küpe vb.) takmalarına izin verilmez.

Sağlık
33. Takım listesinde yer alan oyuncuların Lotto Süper Kupa öncesi sağlık kontrolü, katılımcı şirketin sorumluluğundadır. Sağlıkla ilgili oluşabilecek problemlerden SporMax sorumlu tutulamaz.
34. Müsabakalarda SporMax’in sağlayacağı ambulans ve sağlık personeli hazır bulunacaktır. Her türlü acil müdahale sağlık personeli tarafından yapılacak, hastaneye ihtiyaç duyulması halinde oyuncunun istediği hastaneye ücretsiz olarak transportu sağlanacaktır. Hastane masrafları ve sonrasındaki tüm giderler oyunculara aittir.

Disiplin Uygulamaları
35.
Lotto Süper Kupa müsabakası, oyun kurallarını uygulamada tam yetkili olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından atanmış hakemler tarafından yönetilir.
36. Lotto Süper Kupa statüsünde belirtilen maddelere aykırı oyuncu oynattığı tespit edilen şirket, hükmen mağlup ilan edilir (3-0).
37. Lotto Süper Kupa müsabakasında oluşan kırmızı kart veya disiplin cezaları oyuncunun katılacağı ilk Lotto Şirketler Futbol Ligi veya Lotto Şirketler Halı Saha Ligi organizasyonlarında uygulanır. Cezalarda hiç bir koşulda erteleme yapılmaz.
38. Lotto Süper Kupa müsabakasında Lotto Şirketler Futbol Ligi veya Lotto Şirketler Halı Saha Ligi’nde maç cezası bulunan oyuncular yer alabilecektir.
39. Lotto Süper Kupa müsabakası boyunca saha içi ve saha dışında centilmenliğe aykırı tutum ve davranışlar cezalandırılır. Katılımcı şirketler seyircilerinin tüm davranışlarından sorumludurlar. Seyircilerinin centilmenlik dışı tutum ve davranışları nedeniyle ihtar, puan silme, hükmen mağlubiyet, ihraç vb. cezalar alabilirler.
40. Katılımcı şirketler yönetici, antrenör, oyuncular ve/veya seyircilerinin tesise vereceği maddi zararlardan sorumludurlar. Soyunma odası, koridor, otopark vs. alanlarda eşya bırakılmamalıdır. Kayıplardan SporMax sorumlu tutulamaz.

İtirazlar
41.
Takımlar müsabakalarla ilgili her türlü itirazlarını müsabaka sonunda maç raporuna ekletmelidir. Müsabaka bitiminde maç raporuna işlenmeyen itirazlar dikkate alınmaz. Müsabakayı müteakip ilk iş günü itiraz bedeli olan 1.000,00 TL'yi yatırmalıdır. Ödemesi zamanında yapılmayan itirazlar maç kağıdına işlenmiş olsa dahi değerlendirmeye alınmaz. İtirazın haklı görülmesi halinde yatırılan tutar iade edilir. Aksi halde itiraz bedeli Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak ve dekontu ibraz edilecektir.

Diğer
42.
Karşılaşma, SporMax’in belirleyeceği toplarla oynanır.
43. Lotto Süper Kupa ile ilgili her konuda tek yetkili karar merci SporMax’dir.
44. Süper Kupa’yla ilgili tüm duyurular organizasyon resmi web sitesi sirketlerligi.com adresinde yayınlanacaktır. Katılımcı şirketin duyuruları takip etmemesinden doğabilecek olumsuzluklardan SporMax sorumlu tutulamaz.
45. Katılımcı şirket, Lotto Süper Kupa statüsünü okuyup kabul etmiş sayılır.

01.09.2016