Yapı Kredi Yatırım Üst Üste 2.Kez Şampiyon!

Yapı Kredi Yatırım Üst Üste 2.Kez Şampiyon!
09.12.2019

Züber Şirketler Bowling Ligi 2019 sezonu sona erdi. Mücadele dozu yüksek olan finalde Yapı Kredi Yatırım üst üste 2.kez şampiyonluğunu ilan etti.

Züber Şirket Bowling Ligi'nin 2019 sezonu nefes kesen bir finale sahne oldu. Şampiyonluk heyecanın son atışlara kadar sürdüğü final turunda Yapı Kredi Yatırım, Ford Otosan F-Max ve SGS 3 takımları zorlu bir mücadele içerisine girdiler. Yapı Kredi Yatırım geçen senede olduğu gibi 760 puanlık final oyunuyla SGS 3 takımının 12 puan önünde şampiyonluğa ulaştı.

Kavacık FunLoft Bowling Salonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen final günü heyecanında 22 takım ilk 8'e kalma mücadelesi verdi. Eleme turlarında aldıkları skorlara göre 3 seansa bölünen takımlardan 7'si 10.30 seansında lanelerin başındaydı.

Bu seansta en yüksek skor 678 puan ile QNB Finansbank Aybitek ekibinden geldi ve ilk 8 şansı için büyük bir avantaj elde etti. İlk seansı ikinci sırada tamamlayan LTB takımı ise 654 puan yaparak takibini sürdürdü. Seansın 3.sü, 641 puanla SGS 6, 4.sü ise 618 puan ile Enerjisa Üretim Spares oldu. 5. sıra 594 puanlı turnuvanın eğlenceli takımlarından Opsan King Of Labuts'un olurken, eleme turlarının renkli ve yeni takımlarından CRM Akademi 7. ve Rockwell Automation Digital ekibi ise 8.oldu.

Bu seansın en skorer ismi 182 puanla CRM Akademi takımdan Kazım Şahin oldu. Kadınlarda ise en yüksek skorun sahibi Enerjisa Üretim Spares takımından Pınar Suer'di.

11.30 seansında ise toplam 720 puana ulaşan SGS 3 takımının rüzgari esti. Taraftar desteğini de yanına alan SGS 3 takımı seans boyuncu konsantrasyon seviyesini en üstte tuttu. Turnuvanın en eğlenceli ekiplerinden olan Kiğılı 1 ise seans ikinciliğini 673 puan ile aldı. Ligin enerjik ekiplerinden EksenAl'ın 642 puanı da onlar için yeterli olmazken, eleme turunun etkili takımlarından Çelik Motor ise 608 puanda kalarak turnuvaya veda eden takımlar oldu. Ligin yeni ekiplerinden Metric takımı ise 557 puan ile kendi beklentilerinin altında kalarak turnuvaya veda etti. Bu seansın en skoreri SGS 3 takımından Ferdi Dağlı oldu.

Sıra 12:30 seansına geldiğinde 8 takım sahne aldı. Bu seansın yıldızı Ford Otosan F-Max takımıydı. Tam 909 puan toplayarak erişilmesi güç bir skora imza attılar. Seansı Koç Holding 773 puan, Ford Otosan Ford Courier 764 puan, Yapı Kredi Yatırım 750 puan ve QNB Finansbank All The Way 739 puan ile final turuna kalmaya hak kazandılar. Eleme turunu 25. sırada tamamlayan ve son anda yarışmadan çekilen bir takımın yerine final günü vizesi alabilen Biruni Sağlık Gücü, yarı final turunda adeta şov yaptı. Tam 688 puana ulaşan Biruni Sağlık gücü günün etkili performansıyla son 8'e göz kırpmış oldu.

Bu seansın en skoreri Ford Otosan F-Max takımından Ali Aygün olurken, kadınlarda zirvede ise Nuray Temel, QNB Finansbank All The Way takımının en etkili isimlerinden oldu.

Böylece finalisteler belirlenmiş oldu: Ford Otosan F-Max, Koç Holding, Ford Otosan Ford Courier, Yapı Kredi Yatırım, QNB Finansbank All The Way, SGS 3, Biruni Sağlık Gücü ve QNB Finansbank Aybitek

Final turu ise mücadele dozu yüksek bir yarışmaya sahne oldu. Sezonun yeni ekiplerinden Biruni Sağlık Gücü finalde biraz performans düşürünce 8.likle yetinmek zorunda kaldı. QNB Finansbank Aybitek sezon 7.si olarak evine döndü. Sezonun iddialı ekiplerinden Koç Holding finalde umduğunu bulamadı ve yılı 6. sırada tamamladı. İlk 5'in son sırasında 666 puanlı Ford Otosan Ford Courier takımı yer aldı. QNB Finansbank All The Way ise 700 puan barajına yaklaşsa da sezonu 4. olarak tamamladı.

Eleme turlarında da Ali Aygün önderliğinde 909 puana ulaşan Ford Otosan F-Max, final turunda 734 puan alarak sezonu 3. tamamladı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Eleme turunda ortalama bir performansla yarı finale gelen SGS 3 taraftarının da coşkusuyla müthiş vites arttırdı. Final turunda 748 puana ulaşan SGS 3 gümüş madalyanın sahibi oldu. Ferdi Dağlı'nın gösterdiği müthiş performans sonrası SGS 3 takımı ikinciliği taraftarlarıyla kutladı. Şampiyonluk mücadelesini kazanan ise konsantrasyonu ve sakinliği koruyan Yapı Kredi Yatırım oldu. Yapı Kredi Yatırım toplamda geçen senede de olduğu gibi 760 puana ulaşarak çıtayı çok zorlu bir noktaya koydu. Final seansında Menderes Güneş 166 puan ile Uğur Akbulut ise 162 puanla takımını şampiyonluğa taşıyan en etkili isimlerden oldular. 

 

Yapı Kredi Yatırım'da görülmeye değer bir çoşku yaşanırken unutulmaz bir final anı geride kalmış oldu.

Ödül töreninde klansman madalyaları ve şampiyonluk kupasının yanı sıra bireysel ödüller de dağıtıldı. Kadınlar kategorisinde eleme turunun en skorer ismi SGS'den Naile Sancar olurken, final gününün en skorer ismi ise Nuray Temel oldu. Ali Aygün ise adeta erkekler kategorisinde toplanmadık ödül bırakmadı. Karma ligde hem eleme turunun hem de finallerin en skorer ismi Ford Otosan F-Max takımından Ali Aygün oldu ve bu iki kategorinin ödülü de kazandı.

Böylelikle Züber Şirketler Bowling Ligi'nde bol heyecanlı ve bol eğlenceli 2019 sezonu tamamlanmış oldu. 

Sonuçlar için tıklayınız.
"Turna.com ile Sevinçten Uçun" yarışmamız ve Instagram sayfımız için tıklayınız.

Diğer Fotoğraflar