Üst Üste 4. Kez Finaldeler

Üst Üste 4. Kez Finaldeler
30.01.2017

Son üç sezonda üç final oynayarak lige damgasını vuran Yapı Kredi Bankası iki kez kupayı müzesine götürmüştü. Başarılı ekip dördüncü sezonunda da finale çıkmayı başardı.

Bu sezon lige iyi bir başlangıç yaparak ilk dört arasına kalmayı başaran Türk Telekom'un sultanları yarı final maçına tutuk başladı. Yapı Kredi Bankası servis bölgesinde Gizem ve Ayşegül, köşelerde Ayşe Zeynep, Ebru ortada ise Emel ile büyük üstünlük kurarak ilk iki seti farklı kazandı.

Üçüncü sette toparlanan Türk Telekom 8-3 geriden gelerek 10. sayıda rakibini yakaladı. Yapı Kredi Bankası üst üste basit hatalar yaparken Türk Telekom Seçil, Nihan ve Çiğdem'le hem blokta hem hücumda Yapı Kredi Bankası'nı zorladı. Yapı Kredi Bankası tekrar oyuna dönünce uzun süre karşılıklı sayılarla gidildi. Türk Telekom son sayılarda öne geçti (22-21). Birsin'in smaç sayısı sonrası, Ebru'dan hücum hatası geldi ve Türk Telekom seti aldı (25-21).

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı ve 11-11'e kadar devam etti. Ebru arka alandaki boşluğu çok iyi gördü, akıl dolu bir vuruşla Yapı Kredi Bankası'nı 12-11 öne geçirdikten sonra fark açılmaya başladı. Türk Telekom adeta durdu. Türk Telekom son yaşanan beraberlikten sonra sadece 1 sayı bulabilirken Yapı Kredi Bankası yakaladığı seriyle seti 25-12 kazanarak final bileti benim dedi.

Diğer Fotoğraflar