Turkcell 3-2 Ekol Lojistik

Turkcell 3-2 Ekol Lojistik
15.01.2022

Geçtiğimiz sezonlardan alışıla gelmiş seyir zevki, mücadele gücü yüksek, oyun içerisinde bir çok git gellerin yaşandığı klasik bir Turkcell-Ekol müsabakası izledik... Turkcell zorlu rakibini geride bırakarak grup liderliği yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Ekol ise pes etmemesinin ödülünü 1 puanla aldı.

Karşılaşmaya daha keskin başlayan Ekol Lojistik, ilk dakikaları 3 sayılık seriyle geride bıraktı. Hızlıca toparlanan Turkcell, Taner ve Fırat'ın ekstra çabalarıyla maçı dengede tutmayı başardı. Emre ve Tunay'ın file önündeki gayreti Ekol Lojistik'i bir adım önde tutmaya devam etti. Hamdi'nin arka alana bıraktığı plase görülmeye değerdi. Fırat ve Gökhan'ın file dibindeki savunmaları etkili oldu ve Turkcell 16-15 öne geçti. 18-15'de molaya giden Ekol Lojistik dönüşünde farklı bir etki yaratamadı ve başlangıç seti Turkcell lehine sonuçlandı (25-22).

 

İkinci sette daha toparlanmış bir görüntü çizen Ekol Lojistik, Burak'ın köşeden etkili smaçlarıyla rakibini  tedirgin etmeye başladı. Fatih'in de hem serviste hem de file önünde oyuna ağırlığını koymasıyla dengeler mavi beyazlılara kaydı. Skor 21-23'e geldiğinde Turkcell antrenörü Nurşan Güllü molaya gitti. Mola dönüşü sayılarla dönen lavicert sarılılar 23-23'te rakibine mola aldırdı. Savunmada ağırlığını koyan Turkcell ikinci setten de galip ayrıldı (25-23). 

 

Oğuzhan'ın file önündeki etkili blokları Turkcell'e hız kazandırdı. Kadir'in ve Gökhan'ın da oyuna katkı koymasıyla Turkcell avantajı eline geçirdi. Emre, Ekol Lojistik'i köşeden etkili smaçlarıyla ayakta tuttu. Barış Ölmez'in plaseden çıkardığı sayıyla skora 11-11'de denge geldi. Fırat'ın arka arkaya rakip alana gönderdiği sert toplar sayıya dönüşürken Ekol Lojistik bu sayılara Fatih'le cevap verdi. Set sonunu çok daha etkili oynayan Ekil Lojistik maçta durumu 2-1'e getirdi (19-25). 

 

Kolay pes etmeyeceğini gösteren Ekol Lojistik, Burak'ın köşeden toplatığı sayılarla farkı 4'e kadar çıkardı. Fark açılınca Taner'i pas organizasyonu için yeniden oyuna alan Nurşan Güllü kenardan takımı diriltmeye çalışsa da Ekol Lojistik savunmada hata yapmadı. Fatih'in paralel gönderdiği toplar rakip alanda sayıya dönüştü. 19-23'te ikinci molasını alan Turkcell seti lehine çevirmeye çalıştı ancak Ekol Lojistik maçı final setine götürmeyi başardı (22-25).

 

Setlerde dengeyi getiren Ekol Lojistik, final setine son derece motive girdi. 4-0'la açılışı yapan mavi beyazlılar Fatih ve Tunay'ın smaçlarıyla sonuca gitti. Bir ara 5 farkı da gören Ekol Lojistik, saha değişimine 5-8 önde girdi. File önünde Oğuzhan'a takıldıktan sonra momentum değişti. Setin sonuna doğru yeniden dengeye oturan maç Turkcell'in galbiyetiyle noktalandı (15-13).

3 - 2
1. Set
25
Set Skoru
22
25 dakika
2. Set
25
Set Skoru
23
23 dakika
3. Set
19
Set Skoru
25
20 dakika
4. Set
22
Set Skoru
25
23 dakika
5. Set
3
Saha Değişimi
8
15
Set Skoru
13
12 dakika
1 saat 43 dakika

Diğer Fotoğraflar