Teşekkürler Fırat Aydınus

Teşekkürler Fırat Aydınus
15.05.2017

14 Mayıs Pazar günü Beyoğlu Stadı’na gelen onlarca futbolsever Süper Lig tadında birkaç saat geçirdiler. Bu lezzetli saatlerin en büyük sebeplerinden biri ise Süper Lig hakemi Fırat Aydınus’un final maçını yönetiyor olmasıydı.

Lotto Şirketler Futbol Ligi Oğuz Uğurlu Sezonu adına yakışır şekilde sonlanırken final maçının hakemi Fırat Aydınus sahadaki duruşu ve kalitesiyle Final Şöleni’ne büyük renk kattı. Maçın devre arasında dahi yanına gelenleri geri çevirmeyerek sevenleriyle fotoğraf çektiren tecrübeli hakem maç içinde verdiği kararlarla hem alkış aldı hem de tribünde yerini alan birçok genç hakeme örnek oldu. 1 hafta önce yönettiği Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesinde sahaya çıkarmışçasına işini ciddiye alan ve pozisyonları her an yakından süzmeye çalışan değerli hocamız güler yüzü, iletişimi ve centilmen tavırlarıyla herkesin ilgi odağı oldu.

Türk hakemliğinin gurur kaynaklarından biri olan Fırat Aydınus’a Final Şöleni’ne katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, ailesi ve sevdikleriyle paylaşabileceği nice başarılar diliyoruz...

 

Fırat Aydınus

Fırat Aydınus, 25 Ekim 1973 yılında dünyaya gelmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun en güvendiği hakemlerden birisidir.

Hakemliğe 1993 yılında başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezundur. UEFA'nın Cüneyt Çakır ile birlikte Avrupa Kupalarında en çok maç verdiği Türk hakemidir. Uzun süre Fifa hakemliği yapmıştır. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Aydınus'un da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzalamıştır. 2016-2017 Sezonu'nda şimdiye kadar 22'si Süper Lig olmak üzere 25 maçta düdük çalan Fırat Aydınus bu sezon 3 tane de derbi maçı yönetmiştir.

 

Fırat Aydınus’un 2016-2017 sezonunda Süper Lig’de düdük çaldığı maçlar ise şu şekilde;

 

Aytemiz Alanyaspor-Antalyaspor

Atiker Konyaspor-Gençlerbirliği

Fenerbahçe-Gaziantepspor

Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği

Bursaspor-Osmanlıspor

Galatasaray-Trabzonspor

Fenerbahçe-Karabükspor

Gençlerbirliği-Trabzonspor

Atiker Konyaspor-Kayserispor

Fenerbahçe-Gençlerbirliği

Antalyaspor-Kasımpaşa

Fenerbahçe-Kasımpaşa

Aytemiz Alanyaspor-Adanaspor

Trabzonspor-Karabükspor

Galatasaray-Gençlerbirliği

Fenerbahçe-Atiker Konyaspor

Antalyaspor-Kayserispor

Gaziantepspor-Aytemiz Alanyaspor

Galatasaray-Fenerbahçe

Trabzonspor-Gençlerbirliği

Beşiktaş-Fenerbahçe

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor

 

Oğuzhan Uğurlu Babasını Onurlandırdı

 

Final maçını yöneten Fırat Aydınus kadar babası Oğuz Uğurlu'nun ismine adanan ligin üçüncülük maçında düdük çalan Oğuzhan Uğurlu da Final Şöleni'nin en renkli simalarından oldu. Babası gibi güler yüzlü ve sevecen yapısıyla dikkat çeken Oğuzhan Uğurlu, hakemlikte de ne kadar iddialı olduğunu yönetim kalitesiyle gösterdi. Birçok üst düzey hakemi aratmayan performansıyla alkış toplayan genç hakem hem babasını onurlandırdı hem de izleyenlerin beğenisini kazandı.  

Diğer Fotoğraflar