Tecrübe Kazandı

Tecrübe Kazandı
30.01.2017

İki Koç Holding şirketini karşı karşıya getiren yarı final maçında Ford Otosan 2-1 öne geçerek finalin kapısını araladı. Lige beş sezondur aralıksız katılan Arçelik maçı bırakmadı. Final setinde kritik anlarda tecrübe devreye girdi ve beşinci kez ilk dört arasına kalmayı başaran Arçelik final biletini aldı.

İlk setin başında Arçelik 2-0 öne geçti. Anıl'ın blok sayısıyla beraberlik geldi (2-2). Ford Otosan öne geçip farkı açtı (8-4). Maçın genelinde çok iyi oynayan Mustafa Ford Otosan'ı ikinci teknik molaya önde sokan sayıyı kazandırdı (16-12). Arçelik farkı eritmeye başladı. Aytuğ'un sayısıyla fark bire düştü (18-17). Arçelik beraberlik için hücum yaptı Anıl blokla izin vermedi (19-17). Ford bu kritik hücumlarda avantajını korumayı başardı. Setin son sayısı Mustafa'dan geldi (25-21).

Ford Otosan ikinci seti de alıp moral olarakta maçta büyük avantaj yakalamak, Arçelik ise eşitliği sağlamak istiyordu. İkinci setteki mücadele de nefes kesti. Arçelik teknik molayı 8-3' önde geçti. Ford Otosan beraberliği sağladı (9-9). Uzun süre karşılıklı sayılarla gidildi. Arçelik 24-23 öndeyken Yunus setin bitmesine izin vermedi (24-24). Burçin smaç sayısının ardından Ford Otosan berbarlik için tekrar hücum yaptı. Anıl'ın vuruşu auta gitti ve Arçelik seti aldı.

Üçüncü sette iki takımda başından sonuna kadar oyundan kopmadı. Mücadele ve oyun kalitesi çok yükseldi. Son beraberlik 22-22'de yaşandı. Barış'tan Aytuğ'a blok ve Ford Otosan 23-22 önde. Barış bir de ace yaptı (24-22). Yunus fileye temas etti (24-23). Aytuğ dışarı vurdu ve Ford Otosan finalin kapısını araladı. Libero Harun da çok kritik topları çevirerek oyuna büyük katkı sağladı.

Kadrolara baktığımızda Arçelik takımının yaş ortalaması daha yüksekti. Ford Otosan genç ve dinamik kadrosuyla dirençli bir oyun ortaya koyuyordu. Ancak dördüncü ve final setinde tecrübe devreye girdi. Ford Otosan kritik anlarda yaptığı basit hatalar nedeniyle sette farkı açamadı. Taner köşede müthiş oynayarak Ford Otosan bloklarını geçmeyi başardı. Burçin ve İlkan da iyi maçlarından birini çıkardı.  Ford Otosan kaçtı, Arçelik peşini bırakmadı. Uzun süren karşılıklı sayılar ve rallyler maçta heyecanı iyice arttırdı. Arçelik rakibini tekrar yakaladı ve 18-17 öne geçti. Fark üç sayıya kadar çıktı (21-18). Son virajda Ford Otosan farkı bire indirdi (21-20). Gökhan'ın etkili servisleri sonrası Arçelik maç daha bitmedi dedi (25-20).

Final setinde ise motivasyonunu kaybetmeyen  Arçelik üstün bir oyun sergileyerek maçı kazandı (15-8). Maç sonu iki takımda büyük alkış aldı.

Diğer Fotoğraflar