Son Trend Futsal

Son Trend Futsal
06.09.2012

En basit tanımıyla salon futbolu olarak da bilinen futsal, çalımlar, kısa paslaşmalar ve driplinglerle renklenen, yüksek top kontrolü gerektiren yeteneğe dayalı, estetik bir oyundur.

Futsal'ı ilgi çekici kılan etkenlerden en önemlisi sertlikten uzak, estetik ve tekniği merkeze alan yapısıdır. Bu nedenle futsal oyuncuları sakatlık riskinden olabildiğince korunmuş olurlar.

Futsalda takımlar 5 kişiden oluştuğu için her bir oyuncu takımı için daha büyük bir anlam ifade eder çünkü her oyuncu takımının %20'sidir.

Futsalda oyuncu değişikliğinde sınırlama yoktur, böylece kısa bir dinlenmenin ardından yenilenmiş enerjinizle takımınıza yeniden katkı sağlayabilirsiniz.

Futsal daha küçük bir alanda oynandığı için her yaştan sporsevere katılım olanağı sunar.

Futsal, bir salon sporu olduğu için olumsuz hava şartlarından etkilenmemiş olursunuz.

Futsalın fark yaratan kurallarından bir kaç örnek

* Futsal, yüksek top kontrolü ve teknik beceri temel alınarak yaratılmıştır. Bu nedenle tekmeleme, çelme, hamle, çarpma, itme, tutmanın dışında kayarak müdahaleye de kesinlikle izin verilmez ve doğrudan serbest vuruşla cezalandırılır.

* Serbest vuruşlarda rakip oyuncular toptan en az 5 metre uzakta durmalıdır. Bir takım serbest vuruşu 4 saniye içinde kullanmalıdır.

* Takımların her devrede yaptığı ilk 5 faul kaydedilir. Daha sonraki her faul, sahanın neresinden yapılmış olduğuna bakılmaksızın ikinci penaltı noktasından doğrudan serbest vuruşla cezalandırılır. Bu atışlarda rakip takım oyuncuları baraj kuramaz. Topa vuran oyuncu gol atma amacıyla atışı kullanmalıdır; takım arkadaşına pas veremez.

* Taç atışı ayakla kullanılır ve bu vuruşla direkt gol yapılamaz. Rakip oyuncular toptan en az 5 metre mesafede olmalıdırlar. Taç atışları 4 saniye içinde kullanılmalıdır.

* Kornerden rakip takıma doğrudan gol yapılabilir. Rakip oyuncular toptan en az 5 metre uzakta durmalıdır. Korner atışı da 4 saniye içinde kullanılmalıdır.

* Kale atışı, kaleci tarafından ve kale alanının herhangi bir noktasından elle kullanılır, bu atıştan gol yapılamaz.