Son Şampiyon Unvanını Korudu

Son Şampiyon Unvanını Korudu
14.05.2018

Lotto Şirketler Futbol Ligi Erkut Kulaksız sezonunda şampiyonluğa TEB’i 3-1 mağlup etmeyi başaran Garanti Bankası takımı ulaştı.

Üçüncülük maçının ardından sonucu merakla beklenen 56 maçlık maratonun sonuna gelindi.  Maçı Türkiye'nin en iyi spikerlerinden Bilgehan Demir anlatırken eski milli futbolcu Ergün Penbe, duayen spor yazarı Ahmet Çakır ve usta gazeteci Fatih Doğan yorumladı. Müsabakayı çok sayıda taraftar tribünden takip etti. 

İki takım oyuncuları Süper Lig Hakemi Volkan Bayarslan'ın ardından Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde orta alana ilerlediler. Sezona adını veren Erkut Kulaksız için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'mız tüm coşkuyla söylendi. Ardından yapılan kura atışıyla oyuncular yarı alanlarına yerleşti ve Bayarslan'ın düdüğüyle müsabaka başladı.
 
Müsabakanın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü futbol oynayarak rakibini tartmak istedi. Kalesinde pozisyon vermemek adına orta sahada baskılı oynamaya çalışan TEB son pasları olumlu kullanamayınca Garanti Bankası'nın savunmasını aşmayı başaramadı. Disiplinli oyunuyla belli bir dakikadan sonra kontrolü eline alan Garanti Bankası duran toptan Murat Bilgin ile golü buldu ve öne geçti. Devreye 1-0 Garanti Bankası üstünlüğü ile girildiğinde TEB'in ikinci yarı gol atmak için daha atak bir futbol oynaması bekleniyordu. İkinci yarının hemen başında Eray Ertürk'ün golü gelince TEB'in de tüm hesapları bozuldu. Karşılaşmanın sonlarına doğru Murat Bilgin kendisinin 2. takımının 3. golünü rakip filelere gönderdi. Mehmet Can Alkan'la TEB farkı 2'ye indirse de müsabakada başka gol olmadı ve Garanti Bankası üst üste 2. kez şampiyonluğunu ilan etti. 
 
Garanti Bankası'nda sezon boyunca en çok dikkat çeken oyuncu kaptan Eray Ertürk oldu. Attığı şık goller ve yaptığı asistler ile orta sahada takımını başarıyla yöneten Eray, Erkut Kulaksız sezonunun "En İyi Orta Sahası" ödülünün de sahibi oldu. Murat Bilgin attıklarıyla Erdoğan Özcan ise kurtardıklarıyla ön plana çıkarken, savunmada Erhan Sarı, orta sahada Ali Yılmaz, Bulut Yılmaz, Adem Tüzer ve Cevher Yılmaz takıma enerji veren isimlerdi. 
 
Garanti Bankası'na 2019 sezonunda başarılar diliyoruz...
 
 

Diğer Fotoğraflar