Schenker Arkas Uçuşa Geçti

Schenker Arkas Uçuşa Geçti
10.10.2011

I Grubu sonuçları ve puan durumu

Lig tarihinin en çok galibiyet alan şirketlerinden biri olan Finansbank turnuvaya Schenker Arkas galibiyeti ile başladı. Gökhan Yücesan'la (7   sayı) etkili hücumlar yapan Finansbank-1 buna rağmen Schenker Arkas savunmasını aşmakta zorlandı. Schenker Arkas'ta Korhan Karaisaoğlu'nun 6 sayısı takımını galibiyete yaklaştırdı fakat maç sonunda gülen taraf Finansbank oldu. 12-10

Son dakikaya kadar büyük çekişmeye sahne olan maçta Abdi İbrahim-2 ve Akbank-2 takımları galibiyet için ter döktüler. Akbank'ın turnuvada geçmiş yıllarda yer almış olan başarılı pivotu Nedim Gönenç attığı 12 sayıyla takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Abdi İbrahim'de ise Fatih Demir'in 6 sayısı takımını maça ortak etti. Son dakikada beşinci faulünü yapıp oyun dışı kalan Tamer Feyizoğlu'nun yokluğunda iki kişi mücadele etmek zorunda kalan Abdi İbrahim rakibini yakalama şansını kullanamadı. Maç sonunda 14-11'le sevinen taraf Akbank oldu.

Akbank hız kesmeden galibiyetlerine devam etti. Finansbank karşısında da 12 sayı atan Nedim Gönenç takımını sırtlarken Finansbank'ta Gökhan   Yücesan'ın 14sayılık başarılı oyunu galibiyete yetmedi. Yedek oyuncuları maça gelemediği için üç kişi ile mücadele eden Finansbank rakibinin güçlü oyununa direnç göstermekte zorlandı. 23-16 kazanan Akbank gruptan çıkmayı garantiledi.

Schenker Arkas için "tamam mı-devam mı" maçı olma özelliği taşıyan Abdi İbrahim-2 karşılaşmasında Korhan Karaisaoğlu 9 sayı ile yıldızlaştı. Abdi İbrahim ise maç sonuna kadar galibiyeti kovalamasına rağmen yedeksiz oynamanın cezasını bir kez daha çekti. 14-12 kazanan Schenker Arkas "devam" dedi.

Grupta son maçlar öncesi durum çok karıştı. Sıralamanın belli olması için sadece kazanmak yetmeyecekti. Rakiplerin de skorları önem kazanmıştı. En rahat durumdaki takım Akbank'tı. Tur atlamayı garantilemiş fakat sıralaması maçların sonuna kalmıştı. Mutlaka kazanması gereken takımsa Abdi İbrahim'di. Bu şartlar altında oynanan Finansbank-Abdi İbrahim maçının ilk bölümleri Finansbank üstünlüğü ile geçildi. Maçın son bölümleri ise Abdi İbrahim üstünlüğü ile geçildi. Fatih Demir attığı 7 sayı ile takımını galibiyete taşıdı. 12-8 kazanan Abdi İbrahim-2 ve Finansbank'lı oyuncular diğer potada devam eden Akbank-Schenker Arkas maçını takip etmeye başladı.

Akbank-Schenker Arkas maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Maçın normal süresi 15-15 eşitlikle geçilirken uzatma devresinde maçın yıldızı Korhan Karaisaoğlu takımının tüm sayılarının altına imza attı ve Schenker Arkası galibiyete taşıdı. 17 sayı ile maçın yıldızı olan Karaisaoğlu takımının maçtaki ilk dört sayısından sonraki  sayılarının tamamını attı. Akbank'ta ise Naci Oytun Mutlu ve Nedim Gönenç'in 8'er sayısı galibiyete yetmedi. Son iki saniyede pota altında topu kapan Nedim Gönenç'in üç sayılık bölgeye topu ulaştırma çabası zaman engeline takılmasaydı belki de bir uzatma daha görebilirdik. 21-18 kazanan Schenker Arkas grup liderliğini ele geçirirken Finansbank turnuvaya veda etti.

   
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Finansbank-1 12 : 10 Schenker Arkas
Abdi İbrahim-2 11 : 14 Akbank-2
         
Finansbank-1 16 : 23 Akbank-2
Schenker Arkas 14 : 12 Abdi İbrahim-2
         
Finansbank-1 8 : 12 Abdi İbrahim-2
Akbank-2 18 : 21 Schenker Arkas
         
I GRUBU O G M A Y P İ. Av
Schenker Arkas 3 2 1 45 42 5 1,2
Akbank-2 3 2 1 55 48 5 0,9
Abdi İbrahim-2 3 1 2 35 36 4 1,5
Finansbank-1 3 1 2 36 45 4 0,7