Şampiyonlar Şampiyonu TEB

Şampiyonlar Şampiyonu TEB
28.01.2017

Lotto Şirketler Süper Kupa 2016 şampiyonu, güçlü rakibi Albaraka Türk takımını 1-0’lık sonuçla mağlup eden TEB oldu.

2016 Lotto Şirketler Futbol Ligi şampiyonuyla, Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonunu bir araya getiren maçta TEB ile Albaraka Türk karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşılaştıkları çekişmeli süper kupa maçında şampiyonluğa uzanan taraf Ömer Coşkun'un attığı golle 1-0'lık sonuçla TEB oldu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Lotto Şirketler Süper Kupa mücadelesinde iki takımın da ortaya koyduğu performans görülmeye değerdi. Mücadelenin henüz 2. dakikasında Ömer Coşkun ceza sahasında topla buluştu, güzel döndü kaleciyle karşı karşıya kaldı aşırtma vuruşunda top ağlara gitti (1-0). 8. Dakikada Albaraka Türk takımının kazandığı serbest vuruşta topun başına Levent Gündüz geçti, Levent'in güzel vuruşunda kaleci Birol Yüksel aynı güzellikte çıkardı. Dönen topa yapılan vuruş aut ile sonuçlandı. 23. Dakikada gelişen TEB atağında Cumhur Koyuncu güzel çalımlarla kaleye yöneldi şutunu attı top az farklı üstten auta gitti. 24. Dakikada Albaraka Türk takımından İsmail Küpeli ceza sahasına girdi defansın müdahalesi ile yerde kaldı, müsabakanın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışını İsmail kendi kullandı, kaleci Birol gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı TEB takımının 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Müsabakanın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi büyük bir mücadeleye sahne oldu. İzleyenlerin bir oturup bir kalktığı maçın ikinci yarısından gol sesi çıkmadı. 35. Dakikada Albaraka Türk atağında Hüseyin Karaarslan sert vurdu top az farklı auta gitti. 38’de TEB atağında Cumhur’un şutunda kaleci Fatih Söğüt güzel çıkardı. Maçta artık son bölümler oynanırken dakika 57’de Albaraka Türk takımından Hüseyin ceza sahasına gelen ortaya yaptığı kafa vuruşu direkten döndü. Karşılaşma 2. Dakikada atılan tek golle tamamlanırken, 2016 Süper Kupa sahibi TEB oldu. Maç sonunda sahadaki mücadele yerini fair-play'a bıraktı. Her iki ekibin oyuncularının birbirini tebrik ederek kucaklaşmaları seyredenler tarafından alkışlandı.

Ödül Töreni
Karşılaşmanın ardından kupa, madalya ve plaketlerin verileceği ödül törenine geçildi. Maçın en değerli oyuncusu TEB takımı kalecisi Birol Yüksel oldu. Birol’a plaketini Albaraka Türk takımı Genel Müdürü Melikşah Utku taktim etti.

Sıra kupa ve madalyaların verilmesine gelmişti. İlk olarak Albaraka Türk takımına gümüş madalyalarını TEB yöneticilerinden Tarkan Giresunlu takdim etti. Şampiyon TEB takımına ise altın madalyalarını ve şampiyonluk kupasını yine Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku verdi. Kupanın elde yükselmesiyle büyük bir coşku yaşayan oyuncuların mutlulukları görülmeye değerdi.

Lotto Şirketler Süper kupa karşılaşmasında mücadele eden iki güzide ekibimize de teşekkürlerimizi sunarız.

Maç özeti için tıklayınız...
 


 

Diğer Fotoğraflar