Şampiyonlar Şampiyonu Marport

Şampiyonlar Şampiyonu Marport
11.02.2019

Lotto Şirketler Süper Kupa finali 10 Şubat Pazar günü Koç Topluluğu Spor Kulubü tesislerinde oynandı. 2018’in en büyüğünü belirleyecek maçta normal süre 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Penaltılara giden karşılaşmada Marport rakibi Garanti Bankası’nı 6-5’lik sonuçla mağlup edip kupanın sahibi oldu.

2018 Lotto Şirketler Futbol Ligi şampiyonuyla, Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonunu bir araya getiren maçta Garanti Bankası ile Marport karşı karşıya geldi. 2015 yılında da bu finalde karşılaşan iki takım bir anlamda rövanş maçına çıkmış oldu. 2015 yılında Garanti Bankası kupayı kaldırırken, bu kez kupayı müzesine görüren taraf Marport oldu.

Bu yıl 5. kez gerçekleşen Lotto Şirketler Süper Kupa finalinde iki takımın da ortaya koyduğu mücadele görülmeye değerdi. Son anına kadar pozisyonların hiç bitmediği heyecan dolu mücadelede, ilk ciddi atak 6. dakikada Garanti Bankası’ndan geldi. Murat Bilgin’in uzaktan sert şutu direkten auta çıktı. 16. Dakikada gelişen Marport atağında sol çaprazda Mustafa Ali Duyar topla buluştu. Mustafa çaprazdan çok sert vurdu, topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından tempo giderek daha da yükseldi. Her iki takım da karşılıklı ataklarında çok müsait pozisyonlar cömertçe harcandı. İlk yarıda artık son anlar oynanırken Garanti Bankası ceza sahası yayının hemen önünden serbest vuruş kazandı. Topun başına kaptan Eray Ertürk geçti, Eray’ın harika vuruşunda top filelerle buluştu durum 1-1’e geldi. İlk yarı, atılan bu güzel golle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi tempolu ve bol pozisyonlu geçti. Ancak ikinci yarıda oyuncuların tüm çabalarına rağmen gol çıkmadı ve ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı. Müsabakada artık şampiyonu penaltı vuruşları belirleyecekti. Beşer penaltı sonrası geçilen seri penaltı atışlarında Marport rakibini 6-5 mağlup ederek 2018 yılının en büyük kupasını kazanan taraf oldu.

Ödül Töreni

Karşılaşmanın ardından kupa, madalya ve plaketlerin verileceği ödül törenine geçildi. Maçın en değerli oyuncusu, Marport takımında defansın sigortası kaptan Beyhan Dağlı oldu. Beyhan’a plaketini Garanti Bankası takımı yöneticilerinden Ömür Atlar takdim etti.

Sıra kupa ve madalyaların verilmesine gelmişti. İlk olarak Garanti Bankası takımına gümüş madalyalarını Marport yöneticisi Ertürk Çalık takdim etti. Şampiyon Marport takımına ise altın madalyalarını ve kupasını Garanti Bankası Bölge Müdürlerinden Tuğrul Akşar verdi. Kupa Marport’lu oyuncularının elinde yükselirken oyuncuların mutlulukları görülmeye değerdi.

Lotto Şirketler Süper kupa karşılaşmasında mücadele eden iki şampiyon ekibimize de teşekkürlerimizi sunarız.

Maçın özet görüntüleri ve röportajlar için tıklayınız.

Ödül töreni videosu için tıklayınız.
 

 

Diğer Fotoğraflar