Şampiyon Marport...

Şampiyon Marport...
03.12.2018

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi 1 Aralık Cumartesi günü oynanan üçüncülük ve final maçıyla tamamlandı. 1-1’lik eşitlikle biten final karşılaşmasında rakibi Albaraka Türk’ü penaltı atışları sonunda 5-4’lük sonuçla mağlup eden Marport, kupaya uzanan taraf oldu.

Nefesleri kesen muhteşem final maçında üst klasman hakemlerimizden Serdar Akkoçoğlu düdük çaldı. İzleyenlerin baştan sona keyif aldığı mücadelede Marport 1-0 geriye düşmesine rağmen skorda 1-1'lik dengeyi kurmasını bildi. Penaltılara giden maçta 5-4'lük sonuçla Marport şampiyonluğu kazanan takım oldu.

Karşılaşma finale yakışır bir tempoda başladı. Her iki takımın karşılıklı atakları maçın keyifli geçeceğinin habercisi gibiydi. Maçta ilk tehlikeli atak Albaraka Türk'ten geldi. Kazanılan serbest vuruşta Yalçın Yalazı sert vurdu; defanstan seken top ağlarla buluşmadı. Bu pozisyonun hemen ardından, Albaraka Türk takımında Yalçın Yalazı ceza sahası içinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Muhammed Bahadır Ata geçti, vuruşunda kaleci Emrah Berber gole izin vermedi. Dakika 9'da Albaraka Türk atağında ceza sahası içine kullanılan taç atışında top bir anda Uğur Atmaca'nın önünde kaldı; müsait durumdaki Uğur topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından rakip alanda daha fazla görünen taraf Marport oldu. 12. dakikada Marport takımının kazandığı serbest vuruşta topun başına Yusuf Onocak geçti ve sert vuruşunda defansa çarpan top kornere gitti. Dakika 14'de yine Marport atağında, Yusuf kendi yarı alanından uzun oynadı, sol kanatta topla buluşan Mustafa Ali Duyar sert ve güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skorda 1-1'lik eşitliği sağladı. İlk yarıda son bölümler oynanırken Albaraka Türk atağında kendi yarı alanından rakip alana topla birlikte gelen Levent Gündüz sert vurdu, top kale direğini yalayarak auta gitti. Müsabakada ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda da ortaya konan mücadele görülmeye değerdi. Heyecan içinde geçen 25 dakikada kaçan goller izleyenlerin adeta yüreğini ağzına getirdi. İkinci yarıda gelişen Albaraka Türk atağında ceza sahasına gelen topta Yalçın Yalazı'nın vole düşüncesi kalecide kaldı. Bu pozisyonun hemen ardından Marport atağında Yusuf çok sert vurdu, defansta Levent'e çarpan top kornere gitti. Maçta son bölümler oynanırken sol kanattan gelişen Albaraka Türk atağında Selçuk Milli çaprazdan sert vurdu; top az farkla auta gitti.

Heyecan içinde geçen maçta son düdük sesi gelirken, kazananı artık penaltı atışları belirleyecekti. Marport takımında penaltı vuruşlarında Yusuf, Sefa, Beyhan ve Mustafa Ali atışları gole çevirirken, Albaraka Türk'de penaltı atışlarını Levent, Yalçın ve Selçuk gole çevirdi. Penaltı atışları sonunda Marport iki yıl aranın ardından şampiyonluğunu ilan ederken Marport takımında oyuncuların mutlulukları görülmeye değerdi. 2014 ve 2015 sezonu şampiyonluğunun ardından Marport turnuva tarihindeki 3. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Sezonu müthiş bir performans ile tamamlayıp finale kadar gelen Albaraka Türk takımı da turnuvayı namağlup ikinci olarak tamamlayıp izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

İki takımın final maçında centilmence mücadelesi ve birbirlerine olan saygısı da büyük alkış aldı.


Oyuncu Aksiyon Dakika Aksiyon Oyuncu
Penaltılar: 4 - 3
    51' Kaçan Penaltı (Penaltılar) Muhammed Bahadır Ata
Mustafa Ali Duyar Penaltıdan Gol (Penaltılar) 51'    
    51' Penaltıdan Gol (Penaltılar) Selçuk Milli
Beyhan Dağlı Penaltıdan Gol (Penaltılar) 51'    
    51' Kaçan Penaltı (Penaltılar) Mehmet Öztürk
Sefa Çırakoğlu Penaltıdan Gol (Penaltılar) 51'    
    51' Penaltıdan Gol (Penaltılar) Yalcın Yalazı
Yusuf Onacak Penaltıdan Gol (Penaltılar) 51'    
    51' Penaltıdan Gol (Penaltılar) Levent Gündüz
Normal Süre: 1 - 1
    45' Giren Oyuncu Mehmet Öztürk
    45' Çıkan Oyuncu Hüseyin Karaarslan
Sefa Çırakoğlu Giren Oyuncu 43'    
Erdi Aras Çıkan Oyuncu 43'    
    40' Sarı Kart Yalcın Yalazı
Beyhan Dağlı Sarı Kart 40'    
Erdi Aras Giren Oyuncu 36'    
Yasin Kılıçlı Çıkan Oyuncu 36'    
    36' Giren Oyuncu Selçuk Milli
    36' Çıkan Oyuncu Derviş Uğur Atmaca
Emre Erkoç Giren Oyuncu 32'    
Sezer Ateş Çıkan Oyuncu 32'    
İlk Yarı Sonucu: 1 - 1
    24' Sarı Kart Levent Gündüz
    20' Giren Oyuncu Hüseyin Karaarslan
    20' Çıkan Oyuncu İsmail Küpeli
Sezer Ateş Sarı Kart 15'    
Mustafa Ali Duyar Gol 14'    
    9' Gol Derviş Uğur Atmaca
    8' Kaçan Penaltı Muhammed Bahadır Ata

Diğer Fotoğraflar