Şampiyon Finansbank

Şampiyon Finansbank
17.10.2010

Lotto Şirketler Futsal Ligi, 17 Ekim 2010 Pazar günü, Spor AŞ Fatih Spor Kompleksi nde oynanan üçüncülük ve final maçlarıyla sona erdi. Finalde, rakibi Arçelik i 2-0 lık skorla yenmeyi başaran Finansbank, "ŞAMPİYON" olarak adını Şirketler Ligi tarihine yazdırmış oldu.

Bronz Madalya İçin

Üçüncünün belli olacağı günün ilk maçında, "hepsiburada.com" ile "Sensormatic" takımları karşı karşıya geldi. İki takımın da ortaya koyduğu güzel futbol ve performans, tribünde kendilerini desteklemeye gelenlere müthiş bir seyir zevki yaşattı.

İki ekibin de hızlı başladığı maçın henüz 1. dakikasında, "Gökhan Genç", hepsiburada.com adına bulduğu golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole cevap fazla gecikmedi ve 2. dakikada "Uğur Kurt" Sensormatic'in beraberlik golünü attı (1-1). Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran hepsiburada.com'lu oyuncular, 5. dakikada "Mehmet Ünal", 10. dakikada "Ümit Gürgan", 13. ve 18. dakikalarda  "Tolgahan Seziner"in ayağından bulduğu gollerle farkı bir anda dörde çıkararak skoru 5-1'e taşıdı. Sensormatic, 24. dakikada "Hüseyin Ayvaz"ın ayağından gelen golle durumu 5-2'ye getirirken, maçın 29. dakikasında hepsiburada.com'un ikinci golünün de sahibi Mehmet Ünal bir gol daha bularak takımının üçüncü olarak bronz madalyaya uzanmasında önemli rol oynadı (6-2).

Büyük Final

İki dev ekip "Finansbank" ve "Arçelik" şampiyonluk yolunun son durağı olan final maçında karşı karşıya geldiler. Finale yakışır mücadelenin ilk yarısının büyük bölümünde, iki ekibin de gole dönük karşılıklı ataklarında kaleciler sahneye çıkarak forvetlere geçit vermedi. Tüm izleyenler ilk yarının bu skorla biteceğini düşünürken, ilk devrenin son otuz saniyesinde ani gelişen bir Finansbank atağında, Yasin Şahin, sağ kanattan getirdiği topu gerilerden gelen Ahmet Naci Dizman'a aktardı. Bu asisti geri çevirmeyen Ahmet Naci Dizman, şık bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarı bu skorla sona ermiş oldu (1-0).

İkinci yarıda Finansbank, 1-0'lık avantajını korumak, Arçelik ise skoru lehine çevirmek adına sahadaydı. Müsabakanın ikinci yarısındaki mücadeleci futbol, kaçan goller ve müthiş heyecan izleyenlerin adeta nefeslerini kesti. Dakikalar 25'i gösterdiğinde, ilk yarının yıldızı Ahmet Naci Dizman, bir kez daha sahneye çıktı ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golüne imza atarak maçın skorunu belirledi (2-0).

Böylelikle; bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Lotto ŞirketlerFutsalLigi'nin ilk şampiyonu Finansbank oldu.

Turnuvaya katılan on beş takımımıza alkışlarımızı gönderiyor ve şampiyon olan Finansbank takımını bir kez daha kutluyoruz.

Diğer Fotoğraflar