Şampiyon Ersan Bulat

Şampiyon Ersan Bulat
22.02.2009

Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’ 22 Şubat 2009 Pazar günü, Nişantaşı Technoplay’de iki maçlı eleminasyon sistemiyle oynanan eleme maçlarıyla sona erdi.

Gruplarında ilk iki sırayı alarak son 32 takım arasına isimlerini yazdıran oyuncular saatler 10:45’i gösterirken santra vuruşuyla 2. tur karşılaşmalarına başladılar. Yapılan 16 karşılaşmada uzatmaya giden maç olmazken rakiplerine üstünlük kurmayı başaran isimler 3.turda mücadele etmeye hak kazandılar. ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’nde turlar ilerledikçe heyecan ve çekişme de artıyordu. 3. turda yaşanan mücadelelerin her biri istinasız görülmeye değer, futbol enstanteneleriyle doluydu. Sonucunun penaltı atışlarıyla belirlendiği Şeyhmuz Cacına – Fatih Boran karşılaşması belki de günün en çekişmeli maçıydı. Maç sonrası alkışlar iki oyuncuya da gönderiliyordu.

Çeyrek ve Yarı Final
Çeyrek final maçlarında, artan rekabete rağmen yeteneklerini rakiplerinden daha fazla oyuna yansıtan Gökhan Çamaş - Yarkın Kul ve Ersan Bulat - Barış Han çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından isimlerini yarı finale yazdırdılar. Yarı final karşılaşmalarına gelindiğinde diğer oyuncuların ilgi ve takdirini kazanan dört isim beklentiler doğrultusunda son derece kaliteli maçlar izlettiler seyircilere. Ama her zaman olduğu gibi kazanan yine bir oyuncu oluyordu ve yarı final maçlarından galip ayrılmayı başaran Global Bilgi’den Ersan Bulat ve Garanti Teknoloji’den Barış Han final maçını beklemeye koyuldular.

Dev ekranda dev maçlar
Yarı final maçlarının ardından özel olarak hazırlanan dev ekranda ilk olarak tek maç, 10 dakika formatında 3.’lük maçı oynandı. IBTECH’ten Gökhan Çamaş, ISS Türkiye’den Yarkın Kul’u son saniyesine kadar sonucu netleşmeyen, müthiş çekişmeli geçen karşılaşmada yenerek ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’ üçüncüsü olmayı başardı. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Yarkın Kul karşılaşmayı kaybetmiş olmasına rağmen alkışları Gökhan Çamaş ile paylaşıyordu.

Global Bilgi’den Ersan Bulat ve Garanti Teknoloji’den Barış Han arasında tek maç, 15 dakika formatında oynanan ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’nin 224. maçı yani final maçında rakibi Barış Han’a üstünlük kurmayı başaran Ersan Bulat ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’nin şampiyonluk tacını takmış oldu. Ersan Bulat’ı ilk tebrik eden isim finaldeki rakibi Barış Han olurken fair-play’e uygun yaklaşımıyla gümüş madalyanın yanında katılımcıların sempatisini de kazanmış oldu.

Ödül Töreni
Dördüncü olmayı başaran Yarkın Kul ödülünü ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’ ana sponsoru Lotto’nun desteğini ve sıcaklığını bir an olsun eksik etmeyen Pazarlama ve İletişim Yönetmeni Suna Kayhan’ın elinden aldı. Bronz madalyanın sahibi Gökhan Çamaş’a da ödülü ve madalyasını Suna Kayhan takdim etti. İkinci olmayı başaran Barış Han ödül ve madalyasını Türk Spor Basınının saygın ve değerli ismi aynı zamanda bir Lotto gönüllüsü olan Ahmet Çakır’dan alırken, sıra şampiyon ismin anons edilmesine gelmişti.

Şampiyon Ersan Bulat
‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’nin yenilgisiz şampiyonu Ersan Bulat’a madalyasını alkışlar arasında usta yorumcu Ahmet Çakır taktı. Yine Ahmet Çakır’ın elinde aldığı şampiyonluk kupasını büyük bir sevinç ve gururla kaldırdığı an görülmeye değerdi. Ersan Bulat, ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’nin ilk şampiyonu olmayı başararak, Eğitim Sponsoru British English’in İngilizce Eğitim ödülününün de sahibi olmuş oldu.

Bir sonraki buluşmaya dek...
Toplamda oynanan 262 maçın ardından katılımcıların aklında bir dahaki buluşmanın ne zaman gerçekleştirileceği sorusu dolaşıyordu. Tadına doyulmayan ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’nin birincisi çekişme ve dostluğun hakim olduğu maçlar ve unutulmaz, eğlenceli anlarla sona erdi. Yetenekleri ve sportif erdem dolu yaklaşımları ile ‘Lotto Şirketler Playstation Ligi’ne değer ve renk katan tüm katılımcılara teşekkürlerimiz sunuyoruz. Bir dahaki buluşmaya dek hoşçakalın...

Kolon Değer
Adı Şenol
Soyadı Kulbay
Okul İTÜ
No 9
Puan 5

 

Diğer Fotoğraflar