Şampiyon Anadolu Sigorta

Şampiyon Anadolu Sigorta
12.01.2010

Dev şirketlerin katıldığı bu yıl 6.sı düzenlenen Lotto Şirketler Futbol Ligi 13 Haziran 2009 Cumartesi günü gerçekleşen muhteşem final şöleniyle son buldu.

11 Nisan 2009 Cumartesi günü start alan ve iki ay boyunca adeta futbola doyduğumuz Lotto Şirketler Futbol Ligi final şöleni keyifli ve coşkulu geçti. Star Tv Spor Müdürü, Türkiye'nin en iyi spor spikerlerinden biri olan Ertem Şener'in anlatımıyla renk kattığı, TSYD Genel Sekreteri çok değerli yorumcularımızdan Ahmet Çakır'ın, Galatasaray ve Milli Takımımızın önemli oyuncusu Sabri Sarıoğlu'nun, Bayrampaşa Belediye başkanı Sayın Hüseyin Bürge'nin katılımlarıyla bizleri onurlandırdığı bir final şöleni daha geride kaldı.

Lotto Şirketler Futbol Ligi 2009 final günü üçüncünün belli olacağı Arçelik – Turkcell müsabakasıyla başladı. Turkcell Süper Lig üst klasman hakemlerimizden Mustafa İspiroğlu'nun yönettiği günün ilk maçında, karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Arçelik takımı oldu. Fuat Kara 12. dakikada gol perdesini açarken, 22. dakikada Birol Garip durumu 2-0'a taşıdı ve Arçelik takımı devre arasına 2-0'lık sonuçla önde girdi. Daha dengeli geçen ikinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. Maçın 40.dakikasında Arçelik takımından Levent Tunç ile Turkcell Takımından Burhan Karasu oyundan ihraç edilerek takımlarını 10 kişi bıraktılar. 45. dakikada Arçelik adına Hasan Skoru 3-0'a taşıyarak takımının rahat bir nefes almasını sağladı. Turkcell takımından defansın önemli ismi Eyyüp Kaynar, orta sahada Sıtkı Fahri Aktoz ve Kaptan Mustafa Tümöz'ün güzel futbolları sonucu değiştirmeye yetmedi. Karşılaşmanın 55. dakikasında Turkcell takımından Yalçın gördüğü kırmızı kart ile takımını 9 kişi bıraktı. Maçın son dakikasında Arçelik İsmail ile bir gol daha bulup karşılaşmadan 4-0 üstünlükle ayrıldı ve Lotto Şirketler Futbol Ligi'ni üçüncü olarak tamamladı.


Şampiyon Anadolu Sigorta
Günün finali Genpa-Anadolu Sigorta arasında gerçekleşti. Turkcell Süper Lig üst klasman Hakemlerinden Serkan Çınar'ın yönettiği karşılaşma keyif ve heyecan dolu geçti. İzleyenlerin bir oturup bir kalktığı müthiş finalin 17. dakikasında Genpa takımımın yıldız ismi Ömer Kılıç'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Genpa takımı 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında daha atak gözüken taraf Genpa takımı olurken ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda takımlar daha kontrollü ataklar geliştiriyor ve yapılacak bir hatanın telafisinin zor olduğunu biliyorlardı. İşte bu anlardan birinde Serkan Çınar 37. dakikada Anadolu Sigorta takımından Aslan Şimşek'in Genpa'lı oyuncu Ömer Kılıç'a ceza sahası içinde yaptığı hareketi penaltı olarak değerlendirdi. Kazanılan vuruşu Genpa kaptanı Mehmet Yıldız gole çeviremeyince önemli bir avantaj da yitirilmiş oldu. Karşılaşmanın 45.dakikasında daha önce penaltıya sebebiyet veren Anadolu Sigorta defansından Aslan ileriye çıktığı bir pozisyonda attığı kafa golüyle takımı adına beraberliği sağlamış oldu (1-1). Son ana kadar biran olsun temposu düşmeyen, nefeslerin kesildiği müthiş finalin normal süresi de bu sonuçla tamamlanmış oldu. Penaltı atışlarına geçildiğinde Anadolu Sigorta, kalecisi Engin Öztürk'ün kurtarışlarıyla penaltılarla rakipleri Genpa takımına 7-6 üstünlük kurarak Lotto Şirketler Futbol Ligi 2009 yılı şampiyonluğunu kazandı.


Ödüller Ünlü Simalardan.
Final şöleninde karşılaşmaları yöneten süper lig hakemlerimiz Serkan Çınar ve Mustafa İspiroğlu'na  hatıra plaketlerini Lotto Türkiye Pazarlama iletişim Yönetmeni Suna Kayhan takdim etti. "Lotto Fair-Play Ödülü"ne layık görülen KPMG takımı adına Nevzat Açan ödülü Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn. Hüseyin Bürge'nin elinden aldı. Yaptığı kurtarışlarla "S.O.S En Başarılı Kaleci" Ödülü"nü almayı başaran Anadolu Sigorta kalecisi Engin Öztürk ödülünü S.O.S Halkla İlişkiler yönetmeni Mesut Yılmaz takdim etti. "Fonex En Değerli Oyuncu Ödülü" Lotto Şirketler Futbol Ligi grup ve eleme maçlarında çok kritik goller atan ve takımının finale gelmesinde büyük rol üstlenen Genpa takımından Tevfik Onur Okay'a verildi. Okay'a ödülü Grup 4 Securicor yöneticisi Ejder Gök tarafından verildi. British English Gol kralı 10 gol ile Oğuzhan Aksoy olurken ödülünü TSYD Genel Sekreteri değerli yorumcularımızdan Ahmet Çakır'ın elinden aldı. Centilmence mücadele eden ve son ana kadar turnuvaya renk katarak 4. olan Turkcell takımı izleyicilerden alkış aldı. Turkcell'i geçerek 3.olan Arçelik takımı madalyalarını TSYD Genel Sekreteri Ahmet Çakır verirken, 2.lik madalyalarını Genpa takımına Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge verdi. Şampiyon olan Anadolu Sigorta takımı şampiyonluk kupasını ve madalyalarını Galatasaray ve Milli Takımımızın yıldız futbolcusu Sabri Sarıoğlu'nun elinden alırken yaşadıkları coşku ve sevinç görülmeye değerdi. 2007 senesinde de şampiyonluk ipini göğüsleyen Anadolu Sigorta bu şampiyonlukla, double yapan ilk takım olma ünvanını da kazandı.