Nobel İlaç’tan Kendinden Emin Başlangıç

Nobel İlaç’tan Kendinden Emin Başlangıç
28.11.2010

Son şampiyon Nobel İlaç ın da yer aldığı A Grubu nda Lig in tecrübeli ekipleri playoff vizesi almayı başardılar.

Nülker Müslümoğlu ve Veli Yıldırım gibi iki istatistik yıldızını bulunduran Nobel İlaç, sezona People Communications karşısında aldığı 24-0'lık galibiyetle başladı. Lig tarihinin en çok şampiyon olan iki takımından biri olan Nobel İlaç'la Lig'deki ilk maçını yapan People Communications, güçlü rakibine karşı koyamadı. Geçtiğimiz yılın Sayı Kralı Veli Yıldırım 10 sayı ile bu maçta da zirvede yer alan isim oldu.

Lig'de 4 sezonda 12 maç yapan fakat galibiyetle tanışamayan Lotto 2010'a iddialı başladı. Turnuva deneyimi yüksek olan Finansbank-2 karşısında Hüseyin Gülercan'la 6 sayı bulan Lotto, Ali Haldun Çetinkaya'nın (10 sayı) skorer oyununa engel olamayınca 13. maçında da galibiyete ulaşamamış oldu. Finansbank ise lig tarihindeki 38. galibiyetini alarak sezona başladı (19-15).

Nobel İlaç ikinci maçında Finansbank'la karşılaştı. Grup birinciliği için büyük öneme sahip olan maçta istediği pozisyonları bulamayan Finansbank karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Nobel İlaç'ta Suat Odacıları 10 sayı ile maçın yıldızı oldu. 21-7 sona eren maçla Nobel İlaç Lig tarihindeki 30. galibiyetine ulaştı.

Lotto galibiyetle tanıştı. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen Lotto-People Communications maçında Lotto'dan Onur Bilici 6 sayı ile maçın en skoreri oldu. People Communications'da ise 5 oyuncu skor bulmayı başarmasına rağmen İhsan Mert Gönül'ün yaşadığı küçük sakatlık nedeniyle maça devam edememesi oyun planlarının bozulmasına neden oldu. Maç sonunda 13-10'luk galibiyete ulaşan ve tur atlamak için büyük avantaj yakalayan taraf Lotto oldu.

Lotto'nun etkili oyunu Nobel İlaç karşısında da devam etti. ilk 4 dakika sonunda 10-3 skor üstünlüğünü yakalayan Lotto, Nobel İlaç'a küçük bir şok yaşattı. Hemen mola alan Nobel İlaç mola dönüşünde oyuna ağırlığını koymaya başladı. Lotto'dan Hüseyin Gülercan ve Onur Bilici'nin sekizer sayılık performansları Nobel'e zor anlar yaşatsa da 2010'un en iyi forveti seçilen Nülker Müslümoğlu 15 sayı ile takımının skor yükünü yine ihtiyaç duyulan bir anda üstlendi. 27-16'lık skor A Grubu'nun liderini ilan etti. Nobel İlaç...

Grubun son maçında People Communications karşısında Ali Haldun Çetinkaya ile 10 sayı bulan ve rakibine 9 sayı atma şansı veren Finansbank'ta yüzler gülemeye devam etti. 19-9'luk galibiyetle A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Finansbank E Grubu'ndan gelecek rakibini beklemeye başladı. People Communications ise deneyimsizlikleri nedeniyle turnuvaya erken veda ederken, sportmen tavırları ile herkesin taktirini toplamayı bildi.

Foto Galeri-1
Foto Galeri-2

A Grubu O G M A Y P İ. Av
Nobel İlaç 3 3 0 72 23 6 -
Finansbank-2 3 2 1 45 45 5 -
Lotto 3 1 2 44 56 4 -
People Communication 3 0 3 19 56 3 -
 
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Nobel İlaç 24 - 0 People Communication
Lotto 15 - 19 Finansbank-2
         
Finansbank-2 7 - 21 Nobel İlaç
People Communication 10 - 13 Lotto
         
Nobel İlaç 27 - 16 Lotto
People Communication 9 - 19 Finansbank-2