Nefes Kesen Maçta "Anadolu Sigorta" Set Vermeden Finale Çıktı

Nefes Kesen Maçta "Anadolu Sigorta" Set Vermeden Finale Çıktı
16.02.2020

Şampiyonluğun iki adayı geçen sene olduğu gibi yarı finalde karşı karşıya geldi. İzleyenler yine final tadında bir mücadeleye tanıklık etti. Beklenildiği gibi maç karşılıklı sayılarla başladı (3-3). Rakip takım bloklarını geçmekte güçlük yaşayan Anadolu Sigorta farkın açılmasını önleyemedi (9-4). Ekol Lojistik'te savunmada üst üste hatalar gelince skor önce eşitlendi ardından Cahat'ın servisiyle Anadolu Sigorta öne geçti (12-13). Ancak savunmayı sertleştiren Ekol Lojistik Yusuf ve Erdal'ın sayılarıyla skoru 16-13 yaptı. Nuri Emrah-Yusuf ikilisi ön hatta iyi anlaşınca skor 16-16 oldu. Hakan'ın asistlerini iyi değerlendiren Erdal ve Serkan skoru 21-19'a getirse de Anadolu Sigorta skoru eşitlemesini bildi, Ekol Lojistik molası geldi (22-22). Molanın ardından Ahmet'in smacına blok gelince önce Anadolu Sigorta öne geçti ardından Ahmet'in plasesi skoru 23-23'e getirdi. Ekol Lojistik 25-24 öne geçince bu sefer Anadolu Sigorta mola dedi. Mola sonrası Göksel'in smacı skoru 25-25 yaptı. Kıran kırana geçen son bölümde Ekol Lojistik daha fazla hata yapan taraf olunca Anadolu Sigorta setin galibi oldu (27-29).

İkinci sete daha arzulu başlayan taraf Anadolu Sigorta'ydı (2-5). Konsantrasyon bozukluğu yaşayan Ekol Lojistik fark açılınca mola aldı (3-8). Uzun süre karşılıklı sayılarla geçilerek skor 8-13 oldu. Cahat-Hüseyin ikilisiyle smaçlar bularak farkı altı sayıya çıkaran Anadolu Sigorta, Ekol Lojistik'in toparlanıp kendine gelmesiyle mola istedi (13-16). Sahneye Göksel çıktı, hakem sayıyı Anadolu Sigorta'ya verirken fair play örneği gösteren Göksel sayıyı Ekol'e verdirdi (16-19). Ahmet üstünden sayılar bulan Ekol Lojistik farkı bire indirince Anadolu Sigorta nefes almak için tekrar mola istedi. Mola sonrası Ekol Lojistik'ten basit iki hata gelince bu sefer mola diyen Ekol oldu (20-23). Son viraji dikkatli geçen Anadolu Sigorta maçı 0-2 yaptı.

Maçı önde götürmenin verdiği moralle üçüncü sete de iyi başlayan Anadolu Sigorta 6. sayıya kadar rakibine sayı vermedi (0-6). 2 numaradan Ahmet üzerinden oyun kuran Ekol Lojistik farkı ikiye indirince Anadolu Sigorta mola istedi (6-8). Mola dönüşü Ahmet'le iki sayı daha bulan Ekol seti eşitlese de yaşanan manşet hataları geri dönüşe engel oldu (8-12). Krize Serkan'la çözüm bulan Ekol Lojistik önce farkı teke indirdi sonrasında Erdal'ın beklenmedik smacıyla skor dengelendi (14-14). Fileye Cahat-Nuri Emrah-Hüseyin üçlüsüyle duvar ören Anadolu Sigorta durumu 16-19'a getirince Ekol Lojistik molası geldi. İzleyenlere görsel bir resital sunan iki takımdan Anadolu Sigorta günün başarılı ismi Göksel'in sayısıyla seti 19-25 maçı da 0-3 alarak final için son bileti aldı ve bir başka İş Bankası iştiraki Şişecam'ın finaldeki rakibi oldu.

Anadolu Sigorta sahada müthiş bir takım oyunu ortaya koyarken direksiyonun başındaki Yusuf Metin kusursuza yakın oynadı.

İstatistik Raporu

 

0 - 3
1. Set
27
Set Skoru
29
23 dakika
2. Set
20
Set Skoru
25
27 dakika
3. Set
19
Set Skoru
25
21 dakika
1 saat 11 dakika

Diğer Fotoğraflar