Müthiş Maç Türk Telekom’un

Müthiş Maç Türk Telekom’un
12.01.2019

Nefeslerin son ana kadar tutulduğu maçta Türk Telekom, son şampiyon Turkcell’i final setinde yenerek yarı final biletini aldı.

Barış'ın servisleriyle arka arkaya sayılar bulan Türk Telekom maça daha istekli başladı. Turkcel savunmada düzenini ilk etapta oturtamadı ve fark 4 sayıya çıktı. Taner'in file önündeki bloğu farkın daha da açılmasına engel oldu. Fırat'ın smacıyla farkı 2'ye kadar indiriren Turkcell teknik mola öncesinde maça ortak oldu. Teknik mola dönüşünde 3-0'lık seriyle rakibini yakalayan Turkcell motivasyonunu da iyiden iyiye arttırdı. Turkcell bloklarda Emre ile başarılı bir grafik yakalayınca Levent Yuvacı, Türk Telekom adına molayı aldı. İki takım da özellikle file önündeki blok savunmalarda inanılmaz bir performans göstererek izleyenlere keyif verdiler. Türk Telekom servislerde basit hatalar yaparak oyundan düşse de, Turkcell'in hatalı pasları antrenör Vefa Şimşek'e ikinci molayı aldırdı. Mola dönüşü file önünde boş smacı yakalayan Türk Telekom ilk setin kazananı oldu (25-21). 

İlk setin moraliyle ikinci sete de hızlı başlayan Türk Telekom 5-0'lık seri yakaladı. Feyzi Bakır'ın hem hücumda hem savunmada gösterdiği ekstra katkılarla maça ortak olmaya çalışan Turkcell bir ara farkı eritmeye başladı ancak Türk Telekom aynı şekilde karşılık verdi ve teknik molaya 12-4 önde girdi. Mola dönüşünde daha toparlanmış bir görüntü çizen Turkcell aldığı sayılarla rakibini demoralize etti ve farkı 5 sayıya kadar indirdi. Türk Telekom savunmadaki başarılı performansının karşılığını almayı bildi ve fark yeniden 8'e çıktığında Turkcell "mola" dedi. Turkcell rakibinin direncini mola sonrasında da kıramayınca fark daha da açıldı ve ikinci seti de kazanan taraf Türk Teleom oldu (25-16).

Üçüncü set karışıklı sayılarla başladı. Turkcell ilk iki setin aksine çok daha dirençliydi. Maçta ilk kez 3 farklı öne geçen Turkcell rakibine mola aldırdı. Mola dönüşünde de hız kesmeyen Turkcell teknik molaya 8-12 önde girdi. Türk Telekom hücumda etkisini arttırınca maça denge geldi ve Turkcell 16-17'de molaya gitti. Türk Telekom açısından üçüncü sete servis hataları damga vurdu. Servisten en az 6-7 basit hatayla rakibine sayı kaptırın Türk Telekom, Turkcell'in de motivasyonunun iyice artmasıyla farkın açılmasına engel olamadı. Turkcell seti kazanar umudunu sürdürdü (18-25).   

Turkcell aldığı setin motivasyonuyla dördüncü sete de hızlı başlarken Türk Telekom'da servis hataları devam ediyordu. Dengede giden sette teknik molaya önde giren taraf 10-12 ile Turkcell oldu. Turkcell'de Emre ve Fırat aldıkları smaç sayılarla takımlarını dördüncü sette sırtlayan ikili oldu. Türk Telekom'un servis hataları takımı iyice demoralize ederken Fırat smaçlarıyla Turkcell adına yıldızlaştı. Turkcell baştan sona önde götürdüğü seti kazanmayı başardı ve maça denge geldi (18-25). 

Son sete Türk Telekom arka arkaya sayılarla başladı. Turkcell aynı şekilde karşılık verdi. Bora ve Barış'ın file önündeki etkili oyunları skor avantajını Türk Telekom'a getirdi. Saha değişimi olduğunda skor 8-4 Türk Telekom lehineydi. İnanılmaz bir ralliye sahne olan son sette heyecan tavan yaptı. Barış'ın smacı blok aut oldu ve Türk Telekom skoru 12-10'a getirdi. Son anlarda kıyasıya bir mücadele oldu. Maçın yıldızlarından Uğur'un talihsiz sakatlığı orta bölgede Türk Telekom'un hücum gücünü etkiledi. 14-14'e gelen skorla maç 16'ya uzadı. Turkcell hücumda istediği gibi organize olamayınca bu müthiş maç Türk Telekom'un oldu (16-14).

İstatistik Raporu

 

3 - 2
1. Set
12
Teknik Mola
9
25
Set Skoru
21
34 dakika
2. Set
12
Teknik Mola
4
25
Set Skoru
16
21 dakika
3. Set
8
Teknik Mola
12
18
Set Skoru
25
20 dakika
4. Set
10
Teknik Mola
12
18
Set Skoru
25
18 dakika
5. Set
8
Saha Değişimi
4
16
Set Skoru
14
12 dakika
1 saat 45 dakika

Diğer Fotoğraflar